LARSSONS LÄTTNAD

Missar Milan-matchen – men kan träna redan nästa vecka

FOTBOLL

Landslaget kan andas ut.

Henke Larsson missar bara en match på grund av skadan.

– Han kan träna för fullt nästa vecka, säger Barcelonas läkare Gil Rodas.

Gladare miner Henke Larssons skada verkar inte vara speciellt allvarlig. Supersvenskan kan rent av vara i full träning redan nästa vecka.

På långfredagen kom chockbeskedet: Henke Larsson skadad. Svensken klev av toppmötet mot Villarreal redan efter tio minuter.

Men nu kommer lugnande besked.

– Han har drabbats av en muskelsträckning i baksidan av låret. Han missar matchen mot Milan, men bör kunna spela nästa ligamatch, säger Gil Rodas.

– Det är ingenting att göra åt, så är det, konstaterar Henke.

Känns inte kanon

Hur känns det?

– Det känns inte kanon om man säger så. Jag märker att det är någonting med benet. De gjorde ultraljud och kollade, men det var svårt att se något. De ska titta igen i morgon (läs i dag), säger han.

Efter läkarundersökningen i går vilade Henke helt. Han kommer nu att behandlas av klubbens fysioterapeuter i upp till tre dagar.

– Sedan ska han kunna börja springa igen. Jag hoppas att han ska kunna vara med och träna för fullt redan nästa vecka, säger Gil Rodas.

Med i returen

Därmed finns svensken alltså med i Barcelonas viktiga returmatch mot Milan i Champions League-semin den 26 april.

Assisterande förbundskaptenen Roland Andersson är lättad efter beskedet.

– Det känns jättebra. En muskelbristning hade ju inneburit två-tre veckors frånvaro, nu kan det räcka med en vecka, även om det är synd på Champions League, säger han.

”Gott gry i Henke”

Landslagets läkare kommer troligen att ta kontakt med Barcelona och Henke själv i dag.

– Han får gå igenom undersökningarna och vila innan vi tar kontakt. De har ett bra medicinskt team i Barcelona och det är gott gry i Henke, konstaterar Andersson.

Stefan Alfelt, Petter Maaherra