Ronaldinho hånas för vikten

Kostexperten: Viktökningen kan bero på för hård stress

FOTBOLL

Här är förklaringen till Ronaldinhos tyngre säsong.

27-åringen har blivit – tyngre.

– Han behöver mindre stress och annan mat, säger kostexperten Anna Skipper.

Barcelona är inte den dominant i spanska ligan eller den storfavorit till slutsegern i Champions League som många hade väntat sig.

Det är bråkigt i föreningen – och världens bäste spelare, Ronaldinho, glänser inte som tidigare.

Bilderna på 27-åringen i bar överkropp efter förlusten hemma mot Liverpool i Champions League för ett par dagar avslöjar en av orsakerna.

Enligt experter skiljer det minst 6–7 kilo mellan den formtoppade Ronaldinho som spelade i Champions Leaguefinalen i maj 2006 och upplagan från Camp Nou i onsdags.

Kostexperten Anna Skipper, känd från tv-programmet ”Du är vad du äter”, och maken Olof Skipper, beetendevetare, har granskat bilderna på brassestjärnan.

Struligt privat

– Vi vet ju inte några detaljer kring Ronaldinho, men den typen av viktökning, trots hård träning, är vanlig hos människor som är utsatt för hård press och stress, säger Anna Skipper.

– Under stress utsöndrar kroppen hormonet kortisol, som gör att fettförbränningen minskar. Det i kombination med inte helt rätta matvanor kan ge den här effekten, säger Anna Skipper.

– Ronaldinho är van vid pressen att prestera på fotbollsplanen. Men när det går tyngre där och om man har problem vid sidan om planen ökar den totala stressen, säger Olof Skipper.

Ronaldinho och Brasilien var sommarens stora besvikelse vid VM.

Privat har han haft det struligt med diverse flickvänner och dessutom har det avslöjats att han har en tidigare okänd tvåårig son, João, hemma i Brasilien.

”Mer omega tre-fett”

Receptet för att få Ronaldinho i form igen?

– Mindre stress och nyttigare mat. Mer långsamma kolhydrater, rätt proteiner och mer av det nyttiga omega tre-fettet, säger Anna Skipper.

Michael Wagner