SLOGS MEDVETSLÖS

Skandalscenerna skakar spansk fotboll: Sevillas tränare knockades av publiken

Foto: AP, SCANPIX, REUTERS
REGNADE FÖREMÅL Planen blev ett slagfält under spanska ligaderbyt Sevilla-Real Betis i går. Efter Sevillas ledningsmål i 57:e minuten började det regna föremål över planen – och flera av dem träffade både spelare och tränare.
FOTBOLL

Det heta cupderbyt slutade i skandalscener.

Sevillas tränare Juande Ramos knockades medvetslös av en plastflaska inkastad från publiken och matchen avbröts.

– Jag ber om ursäkt för en djävuls verk, säger Real Betis talesman Jose Manuel Villaran.

Foto: reuters
BARS UT PÅ BÅR Fotbollsvärlden fortsätter att skakas av huliganbråk. I går knockades Sevillas tränare Juande Ramos av en plastflaska under det heta derbyt Sevilla-Real Betis i spanska ligan.

Derbyna mellan Sevilla och Betis brukar vara ett av spanska ligans hetaste möten.

Och efter att Sevillas president Jose Maria Del Nido och Betis största aktieägare Manuel Ruiz de Lopera de senaste dagarna fört ett ordkrig i media, har klubbarnas relation blivit än mer infekterad.

I gårdagens kvartsfinal i spanska cupen bröt så helvetet löst.

Träffad av plastflaska

Frederic Kanoute gav sitt Sevilla ledningen i den 57:e minuten. Då började det plötsligt regna in föremål på planen.

Flera spelare träffades, men det var Sevillatränaren Juande Ramos som åkte på den värsta smällen. Han träffades av en plastflaska, inkastad från publiken.

Slogs medvetslös

Ramos tog några stapplande steg innan han föll medvetslös till marken.

– Han är lugn. Nu mår han bättre, han är vid medvetande och pratar, säger sportchefen Ramon ”Monchi” Rodriguez till AP.

När ambulansen kom för att hämta Ramos, möttes den av stenkastning från Betisfansen. Först när kravallpolis ingripit kom ambulansen fram, uppger radiokanalen Cadena SER.

Domaren beslutade först att skjuta upp resten av andra halvlek i en halvtimme. Men snart kom beslutet att matchen var avbruten.

Matchen bröts

Enligt uppgifter i natt är det tveksamt om matchen kommer att spelas färdigt. Det skulle innebära att Sevilla är klart för semifinal i cupen.

Betis har i ett uttalande meddelat att man kommer agera kraftfullt mot de skyldiga. Även förbundet har påbörjat en utredning och enligt tidningen Marca riskerar Betis stränga straff.

Fotbollsrepresentanter och regeringens antivåldskommission ska diskutera händelserna på Manuel Ruiz de Lopera-arenan på i morgon.