"Ni får slåss om andra platsen"

Trots fiaskot senast är Iniesta helt säker: "Vi vinner gruppen"

FOTBOLL

BARCELONA

Här är superinhopparen som ska knäcka Sverige på Råsunda 7 oktober.

För trots fiaskot mot Nordirland är Barçastjärnan Andrés Iniesta, 22, säker.

- Sverige och Danmark får slåss om andraplatsen i gruppen, säger han till Sportbladet.

 Albacete-födde Andrés Iniesta är varken ordinarie i Barcelona eller i landslaget. I stället har han gjort sig känd som den perfekte inhopparen. Med kvicka fötter och en härlig blick för spelet var den offensive mittfältaren - tillsammans med Henrik Larsson - den stora anledningen till att Barcelona vände och vann Champions League-finalen mot Arsenal i våras.

Sportbladet träffade honom efter hemmapremiären mot Osasuna i lördags.

Hur ser du på förlusten mot Nordirland med några dagars distans?

- Vi var inte bra nog helt enkelt. De kämpade hårt och vi gjorde några misstag som tyvärr blev avgörande. Men nu har vi lagt det bakom oss och fokuserar på matchen mot Sverige i stället. Och det kommer att bli jättetufft, det är vi medvetna om.

Har pressen på er ökat nu?

- Ja, vi har ju i alla fall inte råd att tappa fler poäng mot lag som på pappret är sämre. Men jag tror ändå att vi vinner gruppen till slut om vi bara får i gång spelet ordentligt. Sverige och Danmark får slåss om andraplatsen, säger han och ler.

Och den kampen vinner?

- Svårt att svara på. Det är två länder som spelar ungefär likadant och det avgörs säkert inte förrän i sista omgången.

Fruktar Zlatan

Vem fruktar du mest i det svenska laget?

- Sverige har en stark trupp med många bra spelare. Men Ibrahimovic är den största stjärnan och honom måste vi ha koll på.

Ni slipper i alla fall din gamle lagkamrat?

- Jag tycker faktiskt att det är tråkigt att Larsson har slutat. I ett landslag ska de bästa spelarna vara med och han är definitivt en av dem. Jag hade gärna sett att Henrik Larsson spelade mot oss. Det hade varit kul att möta honom, säger Iniesta.

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM