Petad – igen

Beckhams kris växer - sågas i pressen

FOTBOLL

Petad i landslaget och nu också i Real Madrid.

Största motgången i karriären för megastjärnan David Beckham, 31.

Men han får stöd av klubbens president.

-Vi är nöjda och vill förlänga hans kontrakt, säger Ramón Calderón.

Foto: reuters
I kylan Troligen står David Beckham utanför startelvan för andra matchen i rad i kväll.

Tränaren Fabio Capello vill inte avslöja kvällens startelva mot Real Betis i Sevilla. Men mycket pekar på att David Beckham börjar på bänken för andra matchen i rad.

- Man får ju inte ställa upp med tolv spelare så man måste välja. Vi använder ett rotationssystem, sa Capello kryptiskt när han fick frågan om engelsmannen.

Omslagspojke

Samtidigt kritiseras Beckham i spansk press för att han är mer omslagspojke än fotbollsspelare. Vissa krönikörer hävdar att klubben bara är ute efter intäkterna som tröjförsäljningen genererar och att det är därför Beckham erbjuds ett nytt tvåårskontrakt.

Något som tillbakavisas av presidenten Ramón Calderón.

- Det är inte bara kommersiellt som Beckham är bra för oss - även på planen är han en stor tillgång, säger Calderón som uppger att det nya kontraktet skrivs under inom tre veckor.

I fjol var David Beckham en av Real Madrids bästa och jämnaste spelare, men efter VM har det bara gått utför. Englands nye förbundskapten Steve McClaren valde att satsa på yngre förmågor och Sven-Göran Erikssons favorit petades.

Vill spela för landet

Ett hårt slag för den forne lagkapten.

- Nu får jag mer tid för familjen men det är klart att jag hellre hade spelat för mitt land, säger han till Sky Sports.

Och 31-åringen har inte gett upp tanken på en comeback.

- Jag har gjort 94 landskamper och skulle älska att nå 100. Jag skulle dock inte satsa pengar på att jag lyckas. Men vem vet vad som händer i framtiden, säger Beckham och tillägger:

- Allt jag kan göra nu är att jobba hårt och njuta av fotbollen i Spanien. Jag är glad att jag gjorde mål mot Real Sociedad senast.

XL-LISTAN – Tio hetaste spelarna i Spanien

Ronaldinho.

Tre iskalla lirare

Markus Eriksson