Reals kupp - tokdefensiv

Taktisk triumf av Fabio Capello: "Vi hade tur..."

FOTBOLL

Valencia fick smaka på sin egen medicin.

Real Madrid tog tre poäng tack vare Fabio Capellos taktiska genidrag.

Själv tyckte han att resultatet var orättvist.

- Vi hade tur, säger italienaren.

Foto: REUTERS
KLAPPAT OCH KLART Raul gjorde matchens enda mål när Real Madrid satte stopp för Valencias starka svit - inte en förlust på hemmaplan på över ett år.

Kompakt försvar och snabba kontringar. Inte vackert, men effektivt. Fabio Capello har satt sin prägel på Real Madrid. På Mestalla var Madrid ännu mer tillbakadraget än vanligt och laget hade ingen större lust att anfalla med mycket folk. Precis som Valencia brukar spela på bortaplan.

"Inte rättvist"

- Det var en viktig seger i en mycket svår match. Motståndarna var bra och skapade många klara målchanser, framförallt i den andra halvleken. Vi hade tur och resultatet var inte rättvist för Valencias del, säger Capello till AS.

Hemmalaget var aggressivt och dominerade kraftigt de första 45 minuterna. Några minuter efter paus slarvade Valenciabacken Miguel med ett uppspel. Reyes tog hand om bollen och spelade fram Roberto Carlos som kom som en raket på vänsterkanten. Brassen passade snett-inåt-bakåt till en fristående Raúl som enkelt placerade in 0-1 bakom målvakten Santiago Cañizares. Ett mästerligt anfall och en mästerlig avslutning.

- Det var mitt tredje mål för säsongen och jag önskar att det vore fler. Vi är mycket nöjda med segern och nu är vi med i toppen på allvar. Det är där vi hör hemma, säger Raúl till klubbens hemsida.

Missade öppet mål

Strax innan slutsignalen missade Valenciaanfallaren Angulo öppet mål från en meter.

- Vi saknade skärpan i avslutningarna och är förbannade för att vi förlorade. Vi är inne i en negativ period och det är typiskt att vi inte får med oss några poäng trots en spelmässigt bra insats. Men Madrid var effektivt i dag, säger Valencias tränare Quique Sánchez Flores.

Efter den taktiska triumfen hakar Real Madrid på serieledande Barcelona och tvåan Sevilla.

Markus Eriksson