Nu ska jag låta fötterna tala

Tobias Grahn klar för La Liga – och vill undvika nya problem

FOTBOLL

Han har ofta uppmärksammats för han varit i blåsväder.

Med flytten till Gimnàstic de Tarragona och spel i spanska ligan hoppas Tobias Grahn, 26, på andra rubriker.

– Jag ska låta fötterna tala, säger han.

Efter veckor av flackande till olika intresserade klubbar bestämde Tobias Grahn sig för ”Nástic”, jumbolag i den spanska ligan.

– Italien eller Spanien har varit målet sedan jag var liten. Det ska bli spännande att pröva sig på den här nivån. Jag har spelat inskolningsåren i Skandinavien och känner mig mogen att ta steget, säger han till Sportbladet.

Han är värvad som central, offensiv och kreativ mittfältare till ett lag som slåss för att överleva ett år i den spanska ligan.

Tobias kommer närmast från danska Odense, dit han varit utlånad från Århus. Tidigare hade han en sejour i Malmö FF, men den slutade med en konflikt med dåvarande tränaren Tom Prahl.

Dispyt med Prahl

Tobias Grahn har överhuvudtaget ofta uppmärksammats i stökiga sammanhang.

Något han själv tar med ro.

– Alla vet att jag hade en dispyt med Tom Prahl vilket gjorde att jag lämnade Malmö FF, men utöver det så har jag kommit ganska bra överens med mina tränare. De flesta grejerna är ganska uppförstorade.

Du har inte varit rädd för att du skaffat dig ett rykte som strulig?

– Jag har fått en massa ros för det jag har presterat i Danmark, får jag inte så mycket uppmärksamhet i Sverige bryr jag mig inte om. Jag vet inte inte om det legat mig till last. Men jag har försökt hålla igen på snacket och låtit fotbollskorna snacka i stället.

– Det är därför jag är här nu...

Tobias Grahn siktar nu på att träna sig i form, och möjligen göra ett inhopp mot Osasuna i ligan nästa helg.

Några av Grahns äldre rubriker

Petra Thorén

ARTIKELN HANDLAR OM