”Ronaldinho dopad”

Brasse-stjärnan pekas ut i dopningshärva

Foto: Foto: AP
Dopad? Enligt tidningar i Spanien har en Barcelona-spelare fastnat i en dopningskontroll och enligt uppgifter kan den spelaren vara Ronaldinho. Brassen ska ha tagit anabola steroider i ett försök att komma i form.
FOTBOLL

Mystiken kring Ronaldinho tätnar – och nu tar historien en oväntad vändning.

Enligt tidningen Sport i Spanien ska brassen ha fastnat i ett internt dopningstest.

Världens bäste fotbollsspelare 2004, brassen Ronaldinho, har haft en blytung säsong som helt spolierats på grund av skador och personliga kriser.

”Har tagit kraftfulla anabola steroider”

Nu kommer nästa smäll för den tekniske brassen.

Enligt den spanska tidningen Sport ska en spelare i Barcelona fastnat i ett dopningstest – och enligt tidningen ska det vara Ronaldinho.

– Jag har fått reda på att Ronaldinho, i ett försök att bevisa att han var i perfekt fysisk form, har tagit kraftfulla anabola steroider för att förbättra uthålligheterna i musklerna med upp till 250 procent, skriver reportern Jose Luis Carazo.

Lämnade falskt urinprov

En annan tidning, La Tercera, skriver att en Barca-spelare har fastnat i ett dopningsprov sedan han lämnat in en blandning av vatten och C-vitaminer i stället för ett urinprov.

Enligt en källa till tidningen kan det handla om Ronaldinho.

Milan har varit på jakt efter brassens underskrift en längre tid men ryktena om en övergång till Milano-klubben har stagnerat den sista tiden.

För några veckor sedan cirkulerade även rykten om att Ronaldinho stämplats som fotbollsinvalid i en läkarundersökning.

Klubben har valt att inte kommentera uppgifterna.