”Ronaldo klar för Real Madrid”

Spansk tidning hävdar att övergången blir av

Foto: AFP
pekar mot real? Det mesta tyder på att Cristiano Ronaldo går till Real Madrid efter EM.
FOTBOLL

Det har spekulerats hit och dit.

Nu uppger spanska tidningen Marca att Cristiano Ronaldo är muntligt överens med Real Madrid.

Kontraktet sträcker sig över fem år och ger Ronaldo 90 miljoner kronor per säsong.

Real Madrids ihärdiga jakt på Manchester Uniteds stjärna Ronaldo har väckt ont blod i trakterna kring Old Trafford. Den 27 maj gick Manchester United ut med en krigsförklaring på sin officiella hemsida och skrev:

”Manchester United har med växande irritation sett Real Madrids kommentarer om att de vill värva Ronaldo. Faktum är att spelaren är under ett långtidskontrakt och att spelaren inte är till salu. Om inte Real Madrid slutar med sitt oacceptabla beteende har vi inget annat alternativ än att rapportera klubben till Fifa”.

”Jag vill spela för Real Madrid”

Men i går tog spekulationerna ny fart. I en intervju med den brasilianska tidningen Terra sa Ronaldo:

– Jag vill spela för Real Madrid, men bara om det är sant att de är villiga att betala mig och Manchester United det som de har sagt.

I dag verkar det som att Ronaldo lämnar Manchester efter EM. Enligt spanska tidningen Marca är parterna överens om ett kontrakt fram till 2013. Ronaldo får en årslön på cirka 90 miljoner kronor. Övergångssumman framgår inte, men tidigare har det framkommit att Real Madrid är berett att betala 950 miljoner kronor, nästan en miljard.

– Från och med nu kommer jag inte diskutera det här mer förrän efter EM. Det är inte ens värt att fråga mig för jag kommer ändå inte att svara, sa Ronaldo till Terra i går.