Spelarflykt från Real Zaragoza

Milito och Garcia hann flytta innan fönstret stängde

1 av 2 | Foto: AP
Diego Milito flyttar en smula överraskande ”hem” till Genoa.
FOTBOLL

Zaragoza töms på stjärnor.

I går lämnade Sergio Garcia och Diego Milito det nedflyttade laget.

I fjol lyckades Zaragoza med konststycket att tippas högt – men ändå rasa ut. Det har, föga oväntat, blivit startskottet på en stor spelarflykt.

César Sánchez gick till Tottenham, Juanfran stack till AEK i Grekland och fick sällskap av mittfältaren Òscar som hamnade i Olympiakos.

Dessutom lämnade storstjärnan Pablo Aimar klubben för portugisiska storklubben Benfica och rutinerade Peter Luccin gick till Racing Santander.

Fram till sista dagen kunde fansen i alla fall hoppas på att målkungen Diego Milito och offensiva mittfältaren Sergio Garcia skulle stanna.

Ytterligare två spelare lämnade

Men det visade sig vara att hoppas på alldeles för mycket.

Diego Milito, som i genomsnitt nästan gjort mål varannan match för Zaragoza, har tidigare kopplats ihop med flera storklubbar – bland annat Real Madrid.

Det var tänkt att han skulle gå samma väg som brorsan Gabriel, som nu är i Barcelona.

Därför kom gårdagens besked som en stor överraskning.

Diego Milito skrev på för Genoa och övergångssumman landade på ganska måttliga 80 miljoner kronor. Att det blev just Genoa är ingen slump.

Milito har tidigare spelat för klubben och firade stora framgångar – vilket alltså gav honom chansen i Zaragoza.

Att Sergio Garcia skulle lämna var inte heller någon större överraskning. Spanjoren har tidigare kopplats ihop med Tottenham, men gick istället till Betis.

Betis har i år gjort en liten kraftsamling för att slippa ännu ett år i bottenträsket och har köpt in Mehmet Aurelio, Achille Emana, Fabian Monzon och Nelson.