Succé – nu vill Goitom bli såld

Två nya mål av svensken

FOTBOLL

Fyra mål på fyra matcher och bäst på planen igen.

Nu avslöjar Sveriges hetaste anfallare sin stora nyårsönskan för Sportbladet.

– Jag hoppas bli uppköpt av en storklubb, säger Henok Goitom.

Foto: AFP
Goitom trodde att han hade avgjort matchen när han blev utbytt med tio minuter kvar. Men Numancia lyckades vända.

Två nya mål och och fyra mål på fyra matcher för Valladolid i spanska ligan. Det var inte bara minusgraderna i norra Spanien som fick Henok Goitom att ryka i går. Den svenske anfallaren fördubblade sin målskörd mot Numancia. Hans andra mål, en tåfjutt på den isiga planen, betydde 3-1 i slutet av den andra halvleken.

Gick och duschade

– Jag blev utbytt med bara tio minuter kvar och eftersom det var så kallt, och att det fanns risk att bli förkyld, blev jag ombedd att gå direkt in i omklädningsrummet och duscha.

Det gjorde Goitom. Det han inte visste var att hans lag samtidigt svarade för en osannolik genomklappning.

– När jag kom upp stod det plötsligt 4–3 till Numancia. Jag trodde de skämtade och trodde inte på spelarna när de sa till mig att vi tappat ledningen. Vår målvakt var ju helt uttråkad och hade inte haft ett skott på sig i den andra halvleken, säger Goitom.

– Så här är fotbollen. Vi gjorde likadant mot Osasuna och nu fick vi tillbaka. Man lär sig mycket av det.

Utlånad från Murcia

Goitom är tillsammans med Marcus Berg (fyramålsskytt) i Groningen helgens formstarkaste svenske anfallare i Europa. Han är fortfarande utlånad från andradivisionslaget Murcia, som han har kontrakt med fram till 2011. Nu väntar en vecka semester hemma i Stockholm – men avslöjar redan nu vad han önskar sig mest av allt under 2009:

– Jag önskar att jag fortsätter att göra många mål. Sedan är det klart att jag hoppas bli uppköpt av en storklubb.

– Alla spelare vill avancera hela tiden, så även jag. Valladolid har rätten att köpa upp mig först – men kommer det andra bra bud är det inga problem.