Senaste lånet sågas av fansen

Presenterades som
klubbens nyförvärv
– inför 53 åskådare

FOTBOLL

Skadeförföljd och petad i West Ham.

I kväll kan Julien Faubert spela från start när Real Madrid jagar sin sjunde raka seger.

– Han är ett av alternativen, säger Madrid-tränaren Juande Ramos.

Foto: AP
Spelklar  Julien Faubert kan få chansen från start i Real Madrids möte med Racing Santander.

Julien Faubert kallas redan för skandalförvärv i Madrid – utan att ha stått för några skandaler.

Anledningen är så enkel som fransmannens blygsamma meritlista.

När han presenterades som klubbens senaste nyförvärv på Santiago Bernabeu för ganska exakt en vecka sedan hälsades han välkommen av blott 53 åskådare – en extremt låg siffra i Real Madrid-termer.

Pekar mot start

I samma veva skrev flera spanska tidningar att klubbens sportdirektör Predrag Mijatovic vägrat att befatta sig med övergången eftersom Faubert ”inte höll Real Madrid-klass”.

Men i kväll pekar det mesta på att den 25-åringe högeryttern, som alltså hade svårt att ta en ordinarie plats i Gianfranco Zolas West Ham under hösten, är med i Real Madrids startelva när laget tar emot Racing Santander trots att han bara gjort fyra träningspass för nya klubben. Madrid har problem med skador och avstängningar på mittfältet och dessutom har storstjärnan Arjen Robben varit influensasjuk i veckan.

– Robben är med i truppen och vi ska ta ett beslut tillsammans med läkarteamet om han är redo för spel. Faubert spelar på kanten så han är ett av alternativen, sa Madrid-tränaren Juande Ramos på en presskonferens i går.

”Behöver honom”

Julien Faubert är så här långt bara i Real Madrid på lån. I sommar ska klubben ta ett beslut om de vill köpa loss honom från West Ham på permanent basis.

En som redan bestämt sig för att hylla Faubert är Madrids holländske stjärna Rafael van der Vaart, som spår att fransmannen kommer att bli en succé.

– Vi behöver honom verkligen just nu. Han är snabb och stark, precis vad laget behöver. Han passar min spelstil perfekt eftersom han är så snabb, sa han på en presskonferens i veckan.

FAKTA

Här är andra överraskande fotbollsövergångar

Ibrahim Ba (Milan, fri transfer 2007)

Efter bland annat en misslyckad sejour i allsvenskan och Djurgården fick ”Ibou” chansen på nytt i sitt gamla Milan där han kontrakterades som spelare, men fick rollen som nån slags trivselgubbe. Spelade visserligen inte en minut, men det är ändå stört.

Magnus Hedman (Chelsea, fri transfer 2006)

Chelsea med skadeproblem på målvaktsfronten – då plockade José Mourinho fram pensionerade Magnus Hedman ur rockärmen. Okej, svensken värvades som tredjemålvakt och fick ingen speltid, men vad skrällar beträffar slår den här ganska högt.

Eric Djemba-Djemba (Manchester United, 50 miljoner från Nantes 2003)

Hyllades till skyarna av Alex Ferguson och pekades ut som Roy Keanes arvtagare när han värvades till United för en nätt summa 2003. Sex år senare spelar kameruanen i danska Odense, dit han kom från Quatar SC. Inte ett av Fergusons mest briljanta köp om man säger så.