Real Madrids nästa köp: en domare

Den spanska storklubben utökar organisationen

FOTBOLL

Transferfönstren har slagit igen. Det hindrar dock inte Real Madrid från att fortsätta spendera. Nu har klubben gjort klart med en egen domare – som ska hjälpa klubben mot nya titlar.

Foto: REUTERS
Cristiano Ronaldo och de andra storspelarna i Real Madrid kommer nu att få ännu bättre förutsättningar att vinna titlar – med hjälp av en egen domare.

Carlos Mejía Dávila, 43, har under lång tid dömt matcher i La Liga. Men inför den här säsongen fick han problem med ryggen – och klarade inte fotbollsdomarnas relativt tuffa fystest. Då ringde Real Madrid.

Ska hålla Ronaldo och kompani uppdaterade

Storklubben hade ett förslag. De ville knyta till sig Dávila. Ta honom till Santiago Bernabéu. Och den rutinerade domaren, han har över 200 La Liga-matcher i bagaget, tackade givetvis ja. Hans uppdrag blir att hålla klubbens spelare och ledare uppdaterade när det regelförändringar, men han ska också företräda Real Madrid i regelfrågor.

Inte populärt på alla håll

Men alla är inte lika glada över Real Madrids senaste tillskott. Spanska domarorganisationen CTA har gått ut och gjort helt klart att Carlos Mejía Dávila absolut inte får vara i närheten av domarnas omklädningsrum före, under och efter Real Madrids hemmamatcher. Real Madrid är inte ensam spansk klubb om att avlöna en domare. Villareal, Athletic Bilbao, Deportivo La Coruña, Valladolid och Sevilla är exempel på klubbar som också har en domare på lönelistan.