Ronaldo slipper operera

Foto: AP
FOTBOLL

BARCELONA. Cristiano Ronaldo slipper operera sin högerfot.

Efter dagens undersökning är han återigen aktuell för säsongens första Clasico i slutet av november.

Real Madrids mittfältsstjärna reste i dag till Holland för att få sin stukade fot undersökt av specialister. Det hade tidigare pratats om ett rejält bakslag i rehabiliteringen av skadan som Ronaldo drog på sig för en dryg månad sedan.

Rehab 14 dagar

I Amsterdam tittade doktor Van Dijk, som opererade portugisens fot för ett år sedan, till stukningen och konstaterade att någon operation inte behövs den här gången.

Enligt de nya uppgifterna tvingas Ronaldo rehabiliteras i ytterligare fjorton dagar och därefter ska foten undersökas igen, enligt Marca.

Om allt går planenligt kan Cristiano Ronaldo vara aktuell för spel i säsongens första Clasico, jättematchen mellan Barcelona och Real Madrid i ligan, den 28 november.

Slog upp skadan

Ronaldo skadade sig i Real Madrids match mot Marseille den 30 september och slog därefter upp skadan ännu mer i följande landskamp med Portugal.

Trots att han inte kunnat spela för sitt klubblag på flera veckor ligger Cristiano Ronaldo på sjätte plats i skytteligan, med fem mål på lika många matcher.