Här gör han mål – och bryter benet

Otäcka scener i spanska ligan

1 av 4 | Foto: tv4 sport
FOTBOLL

Här gör Deportivo-stjärnan Felipe mål – och bryter benet.

Otäcka scener utspelade sig i kväll i spanska ligan.

Det var i den 49:e minuten på Riazor-stadion som brasilianske vänsterbacken Filipe Luís Kasmirski, 24, fick uppleva tur och otur inom loppet av några hundradelar.

Först fläkte han sig fram på ett inlägg och stötte in 1–0 mot Athletic Bilbao med vänsterfoten – men när han sedan landade vek sig högerbenet.

Kan glömma VM

Chockade åskådare kunde se hur Felipes ben hängde och dinglade i en onaturlig vinkel och Felipe bars ut på bår med brutet högerben. Tränaren Miguel Antonio Lotina begravde huvudet i sina händer och lagkamraterna grät.

Felipe debuterade i det brasilianska landslaget i VM-kvalmötet mot Venezuela i oktober, hans enda landskamp hittills. Nu väntar en lång tids återhämtning efter det otäcka benbrottet och han kan glömma spel i sommarens mästerskap i Sydafrika.

I den 59:e minuten utökade Juca till 2–0 med ett skott som seglade upp i krysset efter att ha touchat på en Bilbao-försvarare.

Deportivo vann

Med elva minuter kvar reducerade Bilbao då olycklige Diego Colotto styrde in ett inlägg i eget mål. Men närmare än så kom inte gästerna och Pablo Alvarez kunde rulla in 3–1 på Juan Carlos Valerons ära.

Segern i all ära – men Deportivo-spelarnas tankar var nog mer hos Felipe efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM