Real Madrid kapas i media efter cupfiaskot

Tränaren Manuel Pellegrini utbuad och hårt pressad: ”Jag är säker på att vår säsong kommer att sluta väl”

FOTBOLL

MADRID. Manuel Pellegrini vaknade upp till en storm av kritik i dag.

Men Real Madrid-tränaren har inga planer på att lämna sitt uppdrag, trots cupfiaskot på Bernabeu-stadion i går.

– Jag är säker på att vår säsong kommer att sluta väl, säger Pellegrini efter matchen.

Förutsättningarna var enkla: vända på 0–4-underläge mot tredjedivisions-laget Alcorcón hemma på Bernabeu eller åka ur spanska cupen i första omgången.

Men det blev aldrig ens spännande.

Pressen skoningslös

Manuel Pellegrinis mannar hade ett rejält spelövertag matchen igenom och ett par bollar i trävirket, men Reals första, och enda, mål kom inte förrän i 81:a minuten genom Rafael van der Vaart. Då var saken redan klar och hemmafansen visade öppet sitt missnöje när de buade ut Real-spelarna under matchens slutminuter

I dag är spansk sportpress skoningslös i sin kritik mot Real Madrid.

”Total katastrof, ”Utvisslade efter fiaskot”, ”Historiskt åtlöje” är några av rubrikerna som mötte Manuel Pellegrini när han vaknade i morse. Och redan under matchen skrek stora delar av publiken på hans avgång. Men Pellegrini har inga planer på att lämna sitt jobb och Real Madrid-bossen Jorge Valdano kommer inte att tvinga honom.

– Jag förstår folket, men klubben kan inte styras utifrån den känslan. Vi har fullt förtroende för honom, säger Valdano enligt Marca.

Värvat för 2,5 miljarder

Real Madrid har handlat spelare till ett värde av två och en halv miljard kronor under sommaren och det uttalade målet från ledningen och presidenten Florentino Perez var att utmana Barcelona och försöka ta hem "trippeln" med spanska cupen, ligan och Champions League.

Manuel Pellegrini tror ändå på en ljus framtid för klubben.

– Jag är säker på att vår säsong kommer att sluta väl, säger Real-tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga