Barçastjärnor smittade av svininfluensan

Hoppas de är tillbaka snart

Foto: AP
FOTBOLL

Athletic Bilbao i kväll, Inter på tisdag och el Clásico nästa söndag.

Men FC Barcelona störs inför ödesveckan – Zlatan Ibrahimovic är skadad och laget har drabbats av två bekräftade fall av svininfluensan.

Svensken har problem med en sträckning i lårmuskeln och står definitivt över kvällens match i Baskien. På tisdag spelar FC Barcelona mot Inter på Camp Nou, ett möte som de regerande Champions League-mästarna i praktiken måste vinna om laget inte ska bli utslaget redan i gruppspelet. Den katalanska klubben är försiktigt optimistisk när det gäller Zlatan Ibrahimovics skada och hoppas att han ska kunna medverka mot sina gamla lagkamrater.

Kan spela mot Real

– Jag tror inte att det är så allvarligt, men vi får se vad som händer, säger Guardiola.

Guardiola har fler problem att brottas med. I går blev det bekräftat att Eric Abidal och Yaya Touré har drabbats av svininfluensan. Spel i kväll är förstås uteslutet och Intermatchen är också i farozonen, men det är inte omöjligt att de är tillbaka mot Real Madrid om en dryg vecka.

– Vi har isolerat dem från resten av truppen och hoppas att de snart är tillbaka. Vi har försökt att minimera riskerna, men man kan inte kontrollera allt. Vi är skyddade mot vanlig influensa, men eftersom vi inte tillhör riskgruppen så får vi inte lov att vaccinera oss mot svininfluensan, säger Guardiola.

Även Barcelonas mittback Rafa Marquez har konstaterats smittad med svininfluensan i dag.