Ibra allt närmare spel i supermötet

...men bakslag för Messi

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic kommer allt närmre en start i söndagens match mot Real Madrid.

Anfallspartnern Leo Messi har längre kvar till start i säsongens första Clásico.

Foto: AP
Zlatan under ett träningspass på Camp Nou.

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat match sedan den 7 november mot Mallorca och osäkerheten inför söndagens drabbning mot Real Madrid är stor. Pep Guardiola valde att vila svensken i tisdags mot Inter, eftersom Barcelonas medicinska team bedömde att det fanns en risk för skadeåterfall.

– Jag skulle ha tagit livet av mig om han spelade och skadade sig igen, motiverade Guardiola valet att sätta Ibra på bänken då.

Tränade ensam med Messi

Zlatan hämmas fortfarande av den lårskada han drog på sig mot Mallorca och som förvärrades under slutfasen av rehabiliteringen när han tränade skott för en dryg vecka sedan.

Med bakslaget i färskt minne har Barcelona skyndat långsamt med svensken och enligt spanska medier är han fortfarande ett frågetecken inför söndagens jättematch. Under onsdagen tränade Ibrahimovic och Leo Messi enskilt på träningsanläggningen medan övriga spelare var lediga.

Värre för Messi

Enligt de katalanska tidningarna har Zlatan gjort framsteg de senaste dygnen och chanserna bedöms som ganska goda att han ska kunna spela sitt första Clásico i helgen.

Det är värre med Leo Messi, som drog på sig en lårskada i matchen mot Bilbao. Argentinaren har genomgått behandling i veckan och i dag gjorde han sitt första träningspass på gräs.

De båda anfallsstjärnorna kommer med största sannolikhet finnas med i truppen mot Real Madrid, där även svininfluensadrabbade Yaya Touré anslutit, men beslut om spel kan komma att tas så sent som på matchdagen.