Xavi: Real ett offer för våra framgångar

FOTBOLL

Två dagar kvar till det kanske hetaste el Clásico på många, många år.

Då passar Xavi Hernández, 29, på att skicka några syrliga passningar till huvudstaden.

– Real Madrid är ett offer för våra framgångar och har satsat mycket pengar för att komma ikapp oss, säger han.

Foto: AP

På söndag klockan 19:00 stannar Spanien och fotbollssupportrar över hela världen riktar blicken mot Katalonien och Camp Nou.

Efter FC Barcelonas historiska trippel i våras har Real Madrid gjort allt för att bli nummer ett igen. Mångmiljardbelopp har investerats i spelare som Kaká, Cristiano Ronaldo och Karim Benzema. Och det har gett resultat - Madridlaget toppar tabellen en poäng före Barcelona trots stundtals halvknackigt spel.

– Jag vill inte prata om en match mellan egen ungdomsverksamhet och en fet plånbok. Vi vet vilken filosofi vi har och hur vi vill spela. Och för att vara uppriktig är jag inte speciellt intresserad av vad andra lag gör. Madrid spelar ett annorlunda spel jämfört med oss, varken bättre eller sämre, säger mittfältsstjärnan Xavi Hernández enligt spanska medier.

Xavi fortsätter:

– Real Madrid är ett offer för våra framgångar och har satsat mycket pengar för att komma ikapp oss. För tillfället gör de det bra, de leder ju serien. Matchen på söndag är oförutsägbar och vad som helst kan hända.

I våras krossade Barcelona Real Madrid med 6-2 på bortaplan efter en sanslös uppvisning.

– Men att vinna med liknande siffror den här gången är inget vi tänker på. Vi vill bara ta tre poäng och ta tillbaka serieledningen, säger Xavi.

ARTIKELN HANDLAR OM