Här tränar Barça – med Henke på plats

Zlatan: Jag är fullständigt övertygad om att vi vinner

Foto: AP, BILDBYRÅN
FOTBOLL

MADRID. Henrik Larsson är på plats i Barcelona inför el Clásico.

I förmiddags satt han på läktaren och tittade på när hans gamla lagkamrater tränade.

Zlatan Ibrahimovic körde för fullt och är segerviss inför supermötet med Real Madrid.

– Jag är fullständigt övertygad om att vi vinner, säger Ibrahomovic till Betfair.

Zlatan har haft problem med en sträckning i låret men är med största sannolikhet redo för 90 minuter mot Real Madrid på söndag, hans första el Clásico.

”Bästa spelarna i världen”

– Det är förmodligen den mest spektakulära matchen i hela världen. De bästa spelarna i världen är på planen samtidigt. Och enligt mig så spelar de allra bästa i Barcelona. När du spelar här måste man fortsätta att jobba hårt, för många vill representera Barcelona men alla kan inte göra det, säger Ibrahimovic till Betfair.

Han berättar att han sett många drabbningar mellan de spanska jättarna på tv och tror att det blir en sevärd tillställning på söndag.

– Det kommer att bli många mål. Vi gillar inte att bara göra ett eller två, vi gillar att göra fler mål än så. Vi spelar väldigt bra för tillfället och med våra supportrar i ryggen är vi ännu starkare. Jag är väldigt positiv inför matchen mot Real Madrid och jag är fullständigt övertygad om att vi vinner, säger Ibrahimovic.

Vill inte kommentera

Henrik Larsson, som spelade i FC Barcelona mellan 2004 och 2006, satt på läktaren under dagens förmiddagspass men ville inte lämna några kommentarer.

Spanska medier rapporterar att Leo Messi, som har ont i låret, kommer allt närmare spel. Dessutom är Yaya Touré tillbaka i träning efter att ha drabbats av svininfluensa. Dani Alves har fått en smäll på vristen men väntas ändå kunna medverka på söndag.

FAKTA

TIO SENASTE EL CLASICO

Real Madrid och Barcelona är de två överlägset mest framgångsrika lagen i spansk fotbollshistoria och representerar Spaniens två största städer. Mötena lagen emellan räknas som några av fotbollsvärldens hetaste drabbningar. Så här har det gått i de tio senaste "El Clasico":

2 maj 2009, Real Madrid–Barcelona, 2–6.

13 december 2008, Barcelona–Real Madrid, 2–0.

7 maj 2008, Real Madrid–Barcelona, 4–1.

23 december 2007, Barcelona–Real Madrid, 0–1.

10 mars 2007, Barcelona–Real Madrid, 3–3.

22 oktober 2006, Real Madrid–Barcelona, 2–0.

1 april 2006, Barcelona–Real Madrid, 1–1.

19 november 2005, Real Madrid–Barcelona, 0–3.

10 april 2004, Real Madrid–Barcelona, 4–2.

20 november 2004, Barcelona–Real Madrid, 3–0.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM