HJÄLTE PÅ 4 MINUTER

Skulle inte klara tempot – Zlatan svarade med blixtmål: Jag är lycklig

1 av 2
Bytet som avgjorde matchen I 51:a minuten fick Henry lämna plats för Ibrahimovic. Minuter senare hade Zlatan gjort 1–0. ”Det var ett stort ögonblick”, säger han. Foto: All over press
FOTBOLL

Tempot är för högt, du sitter på bänken.

Det beskedet fick Zlatan Ibrahimovic timmarna före avspark.

Sedan blev han inbytt och sänkte Real Madrid efter fyra minuter.

– Nu är jag trött och väldigt lycklig, säger han.

Det spekulerades i flera veckor om Zlatan Ibrahimovics eventuella medverkan i el Clásico på Camp Nou. Enligt de sista rapporterna skulle Zlatan Ibrahimovic

vara helt kvitt sin lårskada och redo att spela från start.

Men till mångas förvåning valde tränaren Pep Guardiola att bänka klubbens dyraste värvning genom tiderna.

– Vi snackade mycket innan matchen om jag skulle spela eller inte. Tränaren tog beslutet att jag inte skulle spela i och med att det var en match med hög rytm och högt tempo, säger Zlatan till den samlade mediekåren efter sitt succéinhopp.

Tackar Alves

Drygt fem minuter efter paus valde Pep Guardiola att byta ut Thierry Henry och sätta in Ibrahimovic. Fyra minuter senare small det bakom Iker Casillas i Real Madrids mål och Camp Nou exploderade. Svenskens volleyträff med vänsterfoten var perfekt.

– Jag har Dani Alves att tacka för det. Det var en väldigt bra passning.

Barcelonasupportrarnas nya idol var ett enda stort leende i den mixade zonen efter 1–0-segern mot värsta rivalen Real Madrid.

– Det var mitt första Clásico, jag gjorde mål och Barcelona vann. Jag är mycket lycklig och atmosfären här inne var fantastisk. Det är svårt att beskriva hur det känns, man måste uppleva det själv för att förstå det. Det var ett stort ögonblick, säger han.

’Väldigt trött’

Trots den eleganta fullträffen har Zlatan Ibrahimovic en bra bit kvar till toppformen.

– Jag är väldigt trött. När du kommer in i en match från bänken är det inte så lätt. Efter den första rushen blir du trött och pulsen är uppe i 200. Nu måste jag återhämta mig, men det här var ett bra första test.

Pep Guardiola hyllade hela laget efter den blytunga segern och sa inget speciellt om matchhjälten. Det gjorde däremot klubbens president Joan Laporta.

– Vi värvade honom för just det här, att han skulle avgöra de stora matcherna, säger Laporta.

ARTIKELN HANDLAR OM