”Det låter som rena dumheterna”

Spanska journalister ifrågasätter uppgifterna om schism mellan Zlatan och Messi

FOTBOLL

TV4-duon Pontus Kåmark och Jesper Hussfelt hävdade i direktsändning i går kväll att det finns en spricka mellan Zlatan Ibrahimovic och Leo Messi.

Men spanska journalister som följer Barcelona dagligen ställer sig frågande till uppgifterna.

– Vi på Mundo Deportivo har inte hört talas om det, säger reportern Francisco Perearnau.

Pontus Kåmark och Jesper Hussfelt överraskade tv-tittarna när de rapporterade från Camp Nous gräsmatta inför gårdagens stormatch mellan Barcelona och Real Madrid (1-0).

– Det intressanta med Messi är det som hänt med relationen dem emellan sen "Ibra" kom till Barça. Den senaste tiden har vi sett stora och starka tendenser till att han inte ens vill passa till Zlatan, sa Hussfelt.

Kåmark: ”Där kan det vara ett gryende problem...”

– Det stämmer. Där kan det vara ett gryende problem konstigt nog. Att han (Messi) känner sig oerhört hotad av Zlatan, sa Kåmark och fortsatte:

– Detta är inget vi hittar på, utan vi vet att det är på det sättet. Messi spelar inte honom och de pratar inte med varandra utanför fotbollen. Det kan vara ett problem för Barça framöver.

”Det är helt enkelt inte sant”

Sportbladet pratade under måndagen med en officiell representant för Barcelona som sade följande:

– Det finns ingen konflikt mellan Messi och Ibrahimovic. Det är helt enkelt inte sant. I övrigt vill vi inte ge det här mer uppmärksamhet än det är värt. Det är en kille på en TV-kanal som säger något under en match. Vi vet inte ens vem han är, det säger väl en del om hans källor i Barcelona, säger uppgiftslämnaren.

”Rena dumheterna”

Men de spanska journalisterna som följer Barcelona på daglig basis är mycket tveksamma till sanningshalten i TV4-duons sensationella utspel.

Några hävdar att det på sin höjd skulle kunna vara rykten som kommer från Madrid i ett försök att få superstjärnorna ur balans, andra menar att det är total nonsens.

– Vi på Mundo Deportivo har inte hört talas om det. Och jag har precis pratat med Barcelonas pressavdelning och de säger att Zlatan Ibrahimovic "bestämt förnekar uppgifterna", säger reportern Francisco Perearnau.

Den Madridbaserade tidningen Marcas fotbollsexpert Juan Castro känner heller inte till någon konflikt mellan Zlatan och Messi.

– Det låter som rena rama dumheterna, säger Castro.