’De pratar inte med varandra’

Här avslöjar de sprickan: ”Vill inte ens passa Zlatan”

1 av 2 | Foto: Foto: REUTERS
Grattis! Messi såg inte allt för glad ut efter att Zlatan gjort mål, och nu spekuleras det i att de ska finnas en spricka mellan de båda superstjärnorna.
FOTBOLL

Josep Guardiola valde att starta med Leo Messi på planen och Zlatan på bänken.

För att Zlatan inte var redo för 90 minuter?

Eller finns det en konflikt mellan de båda stjärnorna?

– Sista matcherna har vi sett stora och starka tendenser på att Messi inte ens vill passa Zlatan, sa TV4:s Jesper Hussfelt i direktsändning inför gårdagens stormatch.

Startade Josep Guardiola med Zlatan Ibrahimovic på bänken bara för att Zlatan var sliten? Ja, det är i alla fall den officiella förklaringen.

Men i går, inför matchen, levererade TV4-duon Jesper Hussfelt och Pontus Kåmark en förklaring som talar om någonting helt annat.

Känner sig hotad

Enligt experterna ska det finnas en spricka mellan de båda storstjärnorna. Messi ska enligt uppgifterna känna sig hotad av Zlatan Ibrahimovic.

– Det här är alltså ingenting vi hittar på, utan vi vet det är på det sättet. Han (Messi) känner sig oerhört hotad och får ibland inte ens spela. Dessutom pratar de inte ens med varandra utanför fotbollen, sa Pontus Kåmark i TV4 Sport inför gårdagens match.

Enligt TV4-duon märks det tydligt under Barcelonas matcher.

– De sista matcherna har vi sett stora och starka tendenser att Messi inte ens vill passa Zlatan, sa Hussfelt.

Kan orsaka problem

När Sportbladet ringer till Hussfelt efter matchen säger han sig inte ha någon mer information än vad de sa i tv-sändningen.

– All den informationen vi har sände vi ut. Du får titta på klippet och bilda din egen uppfattning, säger Hussfelt, som tror att situationen kan vålla Barcelona bekymmer framöver.

– Man kan inte sia om något, men man kan säga att Barcelona sålt ett problem med Eto’o (Samuel), men om det fortsätter som det gör så har de ett nytt problem i vardande.

FAKTA

ZLATANS BRÅK MED SINA LAGKAMRATER

Juni 2001

Zlatan hamnar i bråk med Jonnie Fedel under ett träningspass med Malmö FF. Tränaren Michael Andersson svarar med att slänga ut Zlatan från träningen.

Augusti 2004:

I Sveriges jubileumsmatch mot Holland tacklar Zlatan klubbkompisen i Ajax Rafael van der Vaart som tvingas lämna planen redan efter fyra minuter. ”Zlatan uppträdde konstigt och höll på att sparka ner spelare. Så gör man inte mot sina klubbkamrater. Han försökte skada avsiktligt”, sa han efter matchen.

Juni 2009

Efter VM-kvalmatchen mot Malta gick Zlatan till attack mot mittfältaren Kim Källström, som hade talat om Zlatans missnöjda gester under matchen. ”Han har spelat för mycket vänsterback, det är vad det han har gjort”, sa Zlatan om Källström.

ARTIKELN HANDLAR OM