Leo Messi vilade – då räddade Zlatan Barça

Gjorde matchens enda mål mot Mallorca

Foto: TV 4 SPORT
FOTBOLL

Barcelonas manager Pep Guardiola chansade med att inledningsvis vila Leo Messi mot Mallorca med anledning av veckans Champions League-kvartsfinal.

Det höll på att sluta riktigt illa.

Men Zlatan Ibrahimovic räddade Barça med matchens enda mål i den 63:e minuten.

– Jag var aldrig orolig, säger Zlatan till AFP.

Foto: AP

I veckan väntar en tuff kvartsfinal mot Arsenal i Champions League för Barcelona. Managern Pep Guardiola chansade därför med att vila storstjärnan Leo Messi inledningsvis mot Mallorca.

Två stolpträffar

Det höll på att sluta riktigt illa. Hemmalaget hade två stolpträffar under den första halvleken samtidigt som Barça hade svårt att komma till några riktiga farligheter, trots ett som vanligt stort bollinnehav.

Efter 51 minuter tröttnade Guardiola och bytte in den lille argentinaren. Men det var inte Messi som räddade laget. Det förlösande målet levererades istället av Zlatan Ibrahimovic efter 63 minuter. Men det var nog ett av svenskens lättaste.

Framme på en retur

Xavi slog en hörna som Carles Puyol fick en fot på och styrde mot mål. På returen var Ibrahimovic snabbast och kunde enkelt stöta in matchens enda mål.

– Jag var aldrig orolig över att inte göra mål. Det viktiga är att vinna och jag är nöjd eftersom målen alltid kommer till slut, sade Ibrahimovic efteråt enligt AFP.

Svensken räddade därmed laget från vad som kunde blivit ett kostsamt poängtapp. Han förstärkte också sina egna aktier med förhoppningen att vara tillbaka från start i Champions League på onsdag efter petningen mot Stuttgart i åttondelsfinalen.

ARTIKELN HANDLAR OM