Barcelona anklagar Chelsea för mutförsök

Klubbarna i storbråk

FOTBOLL

Barcelonas president Joan Laporta anklagar i sin nyutgivna bok den engelska klubben Chelsea för att ha försökt muta honom.

Enligt Laporta skulle han och dåvarande vicepresidenten Sandro Rosell ha fått dela på motsvarande 97 miljoner kronor om de sålt Ronaldinho till London-klubben 2004.

– Det är totalt nonsens, säger en talesman för Chelsea till The Sun.

Foto: ap
Joan Laporta.

Enligt den engelska tidningen skriver Laporta i sin nyutgivna bok ”En dröm för mina barn” att Chelsea försökte muta honom till att sälja superstjärnan Ronaldinho 2004.

Enligt Barcelonas president var det hans dåvarande vicepresident Sandro Rosell som berättade om Chelseas bud på totalt 100 miljoner euro (drygt 970 miljoner kronor) för Ronaldinho, varav 10 miljoner euro skulle gå rakt ner i klubbledningens fickor.

Skulle få tio procent

”Jag sade åt honom att glömma det, att Ronnie inte var till salu och att jag inte ville prata om det mer. Men han sade: Joan, de ger oss en provision på tio procent”, skriver Laporta.

47-åringen skriver vidare att Rosell fortsatte övertalningsförsöken.

”Han påminde mig om att om vi accepterade skulle de ge oss 10 miljoner euro att dela mellan oss. Den inställningen gjorde mig djupt upprörd.”

Avgick från sin post 2005

Rosell avgick från sin post efter ett bråk med Laporta 2005. Han är nu favorit till att efterträda sin förre chef när Laporta avgår från presidentposten i juni. Spansk press spekulerar i att avslöjandet om mutan är ett försök att smutskasta Rosell.

Klart är att reaktionerna från Chelsea är kraftiga.

– Det är totalt nonsens. Vi har aldrig gett någon ett sådant erbjudande, säger en talesman för klubben till The Sun.

Rosell meddelar samtidigt att han överväger att stämma Laporta för anklagelsen.