Barcelona i krismöte

Kan tvingas åka buss till CL-semifinalen i Milano: Inte det bästa

FOTBOLL

BARCELONA. Bara en poäng i derbyt mot Espanyol.

Och i dag kan flygförbudet i Europa tvinga Barcelona att ta bussen till Italien.

– Det är klart att det inte är det bästa för laget, men vi får acceptera läget, säger Pep Guardiola.

GRUSADE PLANER Barcelona kan redan i dag tvingas sätta sig i bussen för att åka till Milano – allt annat än perfekta förberedelser inför CL-semifinalen.

Barcelona gick mållöst av planen mot Espanyol, något som inte hänt sedan laget mötte Valencia borta den 17 oktober förra året.

Och det var hemmalaget Espanyol som hade de hetaste chanserna i en match med hög intensitet, där Zlatan Ibrahimovic startade på bänken och kom in först med tio minuter kvar att spela.

– Ibrahimovic har inte tränat ordentligt på tre veckor och var redo för tio minuters spel. Det var därför han fick så lite speltid, säger tränaren Pep Guardiola efter matchen.

Barcelona hade påfallande svårt att skapa chanser och fick i stället se Espanyol slå en boll i stolpen och utöver det ha ett par klara målchanser på Cornellà El Prat-stadion utanför Barcelona.

Real kan knappa in

I och med poängförlusten bjuder katalanerna in Real Madrid i jakten på ligatiteln igen.

Om Manuel Pellegrinis manna slår Valencia hemma i kväll är de bara en poäng efter Barcelona med fem omgångar kvar att spela.

Men det var inte de enda dåliga nyheterna för Barça i går. Lagets uppladdning inför tisdagens första semifinalmöte med Inter i Milano störs rejält av det flygförbud som råder i delar av Europa efter vulkanutbrottet på Island i mitten av veckan. Nu kan laget få ta buss till Milano.

”Inte fått besked”

Sent i går kväll samlades Barcelonas representanter, klubbens researrangör RACC och flygplatsansvariga för att titta på olika reselösningar. Spelarna fick i går kväll endast instruktionerna att dyka upp på dagens träning klockan tolv med väskan packad för att på ett eller annat sätt ta sig till Italien redan i dag, en dag tidigare än planerat.

– Jag vet inte alls hur det blir med resan, vi har inte fått besked, säger Gerard Piqué efter matchen.

Alternativen för Barcelona är att flyga till en närbelägen flygplats för att ta buss till Milano, men på grund av flygstoppet i stora delar av norra Italien är det mer sannolikt att laget får landa i Pisa, Rom eller Florens om man lyckas hitta en flygtid.

En överhängande risk är att laget får åka till Milano med buss. Resan tar uppskattningsvis mellan 12 och 15 timmar.

– Vi får acceptera läget, det finns trots allt lag i division två och tre som reser så till alla bortamatcher, säger Pep Guardiola.

FAKTA

Så kan Barças tuffa resa se ut

Söndag: Bussresa från Barcelona till Milano. Resan beräknas ta mellan 12 och 15 timmar.

Tisdag: Första Champions League-semifinalen mot Inter på San Siro i Milano.