Bilderna som ger ny fart till Chelsea-ryktet

Zlatan och Ancelotti på samma hotell i Miami: ”Jippi! Då håller de på och förhandlar”

FOTBOLL

Här är bilderna som får transferryktena att blomma upp ytterligare kring Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske anfallsstjärnan semestrar i Miami – på samma hotell som Chelseatränaren Carlo Ancelotti.

– Jippi! Då håller de på och förhandlar, ska en höjdare i FC Barcelona ha sagt.

Om det handlar om ett sammanträffande eller affärer är däremot en gåta. Barcelona nobbade Manchester Citys bud på Zlatan Ibrahimovic, 28.

De 35 miljoner euro som Premier League-klubben, enligt spanska Sport, erbjöd ansågs vara ett skambud för Barça - som tidigare sagt att man bara lyssnar till bud runt 45-50 miljoner euro.

Men det är som bekant fler klubbar än City som uppges jaga Zlatan.

Milan har nämnts som en kandidat, liksom Arsenal – och Chelsea.

Inte till salu – officiellt...

Och här är bilderna som kan sätta fart på ryktena kring den engelska mästarklubben.

Zlatan har fångats på bild i Miami – på samma lyxhotell som Chelseatränaren Carlo Ancelotti.

Ett simpelt sammanträffande? Eller drar Ancelotti upp riktlinjerna för en storaffär? Enligt El Mundo Deportivo ska italienaren ha förlängt sin vistelse på hotellet när han fick reda på att Zlatan bodde där.

I går fick FC Barcelonas klubbledning nys om att deras dyraste värvning genom tiderna delar hotell med Chelsea tränare. Något förvånande jublade en tungviktare inom klubben, enligt El Mundo Deportivos källor:

– Ibra och Ancelotti på samma hotell? Jippi! Då håller de på och förhandlar, ska höjdaren ha sagt.

Officiellt är ju Zlatan Ibrahimovic som bekant inte till salu, men ovanstående citat säger något annat, om det nu är korrekt återgivet.

Njuter i solen

Enligt tidningen är Zlatan Ibrahimovic närmare en flytt för varje dag som går. Agenten Mino Raiola uppges jobba hårt för att hitta en lösning och har regelbunden kontakt med en rad toppklubbar.

Tills vidare njuter Zlatan och Ancelotti av några semesterlata dagar i solen – för Zlatans del i sällskap med vännen och före detta landslagsspelaren Alexander Östlund.

– Vi hörs varje dag och träffas när vi kan. Det blir ännu roligare när man slutar med fotbollen och kan umgås mer spontant, har Östlund tidigare sagt om vänskapen till DN.

FAKTA

Här är vårens alla turer runt IBra

17 mars: Zlatan bänkas för första gången av taktiska skäl i Barcelona när laget möter Stuttgart i returen i Champions Leagues åttondels final. Efter matchen låter Mino Raiola meddela att Ibrahimovic "var vansinnig över petningen när vi pratade".

19 mars: Mino Raiola besöker Barças tränings anläggning och säger till Sportbladet "om Zlatan vill byta klubb i sommar så ska vi ­jobba på det".

1 maj: Pep Guardiola bänkar Zlatan mot Villarreal och låter honom komma in först i 85:e minuten. Ersättaren Bojan gör ett av lagets fyra mål när man enkelt vinner borta. Samtidigt publicerar tidningen Marca uppgifter som säger att anfallaren David Villa är så gott som överens med Barcelona om spel nästa säsong.

10 maj: Italienska Tuttosport hävdar att Juventus är ute efter Zlatan Ibrahimovics tjänster igen. "Inte omöjligt i framtiden" säger Mino Raiola.

12 maj: Enligt brittiska tidningar är Zlatan uppsatt på Barcelonas transferlista och har erbjudits till Chelsea och Manchester City för 460 miljoner kronor. "Zlatan är inte en spelare som säljs, han väljer själv när han ska sticka" säger Mino Raiola till Sportbladet.

13 maj: Sportbladet kan avslöja att Valencias anfallare David Villa kommer att skriva på för Barcelona inom kort. Därmed ökar konkurrensen ytterligare för Zlatan. Klubbens ledning ska ha ett möte på måndag där svenskens framtid i klubben ska diskuteras.

16 maj: Barcelona kör över Valladolid hemma och vinner ligan. Zlatan får bara tio minuter på planen. ”Jag är mycket lycklig”, sa Zlatan efteråt. Han skojar också med Piqué och säger ”Fuck you” till honom i mikrofonen så att hela Camp Nou hör.

18 maj: ”Zlatan är till salu”. Uppgifter från Spanien gör gällande att Zlatan är till salu om rätt bud inkommer.

19 maj: Mourinho säger att Zlatan ”inte är en spelare för Barcelonakulturen”.

20 maj: Barcelonas president berättar officiellt att Zlatan inte är till salu.

21 maj: Enligt uppgifter i spansk media har Zlatans agent Mino Raiola kontaktat Real Madrid för en eventuell övergång. ”Tack, men nej tack”, ska Madridklubben ha svarat. Raiola tokdementerar uppgifterna och hävdar att han inte pratat med Real.

21 maj: David Villa presenteras som Barcelonas nya anfallsstjärna.

23 maj: I en intervju med Café berättar Zlatan att England inte är aktuellt eftersom han inte gillar regn.

27 maj: Enligt uppgift i spansk press planerar Milan att lägga ett bud på Zlatan. 350 miljoner kronor är summan som nämns.

28 maj: Manchester City är på plats i Barcelona för inledande förhandlingar om Zlatan och Yaya Touré.

29 maj: Presidenten Joan Laporta förnekar återigen alla flyttrykten och berättar att klubben är ”stolt över Zlatan”.

29 maj: Zlatans agent Mino Raiola går till hård attack mot Barcelonas tränare Pep Guardiola och säger: ”Om du inte spelar med en spelare efter att ha betalt 75 miljoner euro för honom borde du åka till ett mentalsjukhus”. Ett uttalande som ger eko i fotbollsvärlden.

31 maj: Barcelona blir rasande efter Raiolas påhopp och spansk media uppger att Guardiola kräver ett krismöte med Zlatan för att reda ut allt och prata framtid. Raiola ber senare om ursäkt.

2 juni: Barcelona nobbar Manchester Citys bud på 350 miljoner kronor.

3 juni: Zlatan fångas på bild på ett lyxhotell i Miami. Chelseas tränare Carlo Ancelotti bor på samma hotell, vilket drar igång spekulationer om att Ancelotti försöker övertyga Zlatan om en flytt till Londonklubben.

4 juni: El Mundo Deportivo uppger att Barcelonas klubbledning jublade när de fick reda på att Zlatan och Ancelotti bor på samma hotell. ”Jippi! Då håller de på och förhandlar”, ska en höjdare ha sagt. Enligt tidningen vill Barcelona sälja Zlatan om det kommer ett bra bud, men officiellt fortsätter klubben att hävda att man vill att svensken stannar.

Sammanställning: Markus Eriksson och Johanna Frändén