Kennedy skriver kontrakt i nästa vecka

Nobbar Turkiet – för spel i La Liga

FOTBOLL

Han var klar för en flytt till Turkiet och Kayserispor.

Men nu placeras Kennedy Bakircioglü i Spanien och Racing Santander, något som bekräftas av hans pappa.

– De är överens. I nästa vecka åker han ner och skriver under, säger Benjamin Bakircioglü till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN

16 juni skrev Kayserispor på hemsidan att klubben var överens med Kennedy Bakircioglü, 29, om en övergång.

Men det stämde inte.

De Telegraaf skrev tidigare i dag att svensken skulle vara på väg till Spanien och Racing Santander, något som pappa Benjamin Bakircioglü bekräftar till Sportbladet.

– Han och hans agent åker till Spanien i nästa vecka för att undersöka honom och sedan skriva under kontraktet, säger han.

”Tre bra år...”

– Jag har haft tre bra år i Ajax. Även om det sportsligt kanske varit ett misslyckande har jag lärt mig mycket, säger han till Ajax hemsida.

Ajax släpper svensken på fri transfer, trots att han har kontrakt ett år till. Och i en intervju med Ajax hemsida har han tidigare sagt:

– Det skulle vara fantastiskt att spela i Primera Division. Där möter man Barcelona och Real Madrid två gånger per säsong. Inte så dumt eller hur?

Fjärde klubben

Nu ser den drömmen ut att bli verklighet.

Han har tidigare spelat i Iraklis (Grekland) och Twente (Holland) innan han värvades till Ajax (Holland) 2007. i den holländska storklubben svarade svensken för en okey debutsäsong, men de två senaste åren har han fått minimalt med speltid.

I Sverige blev Kennedy stor publikfavorit på Söderstadion, där han spelade för Hammarby under fyra säsonger (1999–2003) och var en av guldhjältarna 2001.

ARTIKELN HANDLAR OM