”Citys bud på Zlatan: Robinho & 190 milj”

Skulle bli bäst betald
i världen, enligt Sport

FOTBOLL

Manchester City vill ha Zlatan Ibrahimovic – och är beredda att erbjuda VM-brassen Robinho plus drygt 190 miljoner kronor.

Det skriver spanska Sport i dag.

Citys kontraktsförslag skulle göra svensken till världens bäst betalde spelare, skriver tidningen.

Enligt Sport har City tagit initiativ till att kontraktera Zlatan Ibrahimovic.

Tränaren Roberto Mancini , som hade "Ibra" i laget när han tränade Inter, ska ha tagit kontakt med svensken för att locka honom till Premier League. Mancini kallade för några veckor sedan Zlatan för den bästa anfallaren i Europa.

"Blir bäst betald"

Sport skriver att Zlatan, 28, inte har stängt dörren för City och att klubben har gett ett kontraktsförslag till agenten Mino Raiola som ska motsvara Zlatans krav. Enligt tidningen skulle han bli den bäst betalde spelaren i världen – vilket verkar lite väl tilltaget med tanke på att hans höga lön gång på gång nämnts som ett hinder för en försäljning.

Sport skriver att den höga lönen skulle kompensera Zlatan för bytet från Barcelona, som är en stark utmanare till att vinna Champions League, till den mindre engelska klubben.

Värvade nyss Touré

Barça å sin sida skulle alltså få brasilianske landslagsanfallaren Robinho, 26, plus 20 miljoner euro, runt 192 miljoner kronor till dagens växelkurs.

Manchester City värvade nyligen Yaya Touré från Barcelona. Han uppges få en monsterlön på 2,5 miljoner kronor i veckan när nya skatteregler införs i Storbritannien nästa år.