Benzema kan frias – av okänd flickvän

Ny vändning i sexskandalen

FOTBOLL

Karim Benzema riskerar tre års fängelse efter anklagelsen att han haft sex med en minderårig prostituerad.

Nu träder en tidigare okänd flickvän till stjärnan fram och kan spela en nyckelroll i rättegången.

– Målet är att få till ett snabbt friande efter att de nödvändiga förhören genomförts, säger Benzemas advokat Sylvain Cormier till Le Parisien.

Foto: LAURENT CIPRIANI
Karim Benzema.

Den tidigare okända flickvännen uppges ge Karim Benzema ett detaljerat och trovärdigt alibi för kvällen då 22-åringen anklagas för att ha köpt sex av då minderåriga ”Dehar”. Real-stjärnans advokat tror nu på ett snabbt friande.

– Hennes vittnesmål är väldig detaljerat. Hon bekräftar att hon spenderat kvällen med Karim och ger många detaljer kring platser och personer som varit närvarande den kvällen, säger Benzemas advokat Sylvain Cormier.

”Går att bevisa”

Landslagskompisen Franck Ribery är även han anklagad för samma brott som Benzema och båda riskerar tre års fängelse om de fälls. Men med det nya vittnet tror Benzemas advokat att stjärnan snart kan pusta ut.

– Vittnet är seriöst och det hon säger går att bevisa. Jag har efterfrågat att hon ska höras så snart som möjligt av utredarna. Målet är att få till ett snabbt friande efter att de nödvändiga förhören genomförts.