Han blir Mourinhos nästa Real-värvning

Tyske VM-stjärnan överens med Real Madrid

FOTBOLL

Tyske VM-stjärnan Sami Khedira är bara timmar från att skriva på för Real Madrid.

– Vi har förhandlat färdigt med Real Madrid, nu ska bara klubbarna komma överens, säger mittfältarens agent Jörg Neubauer.

Foto: AP
Khedira med bronsmedaljen runt halsen i VM.

När Michael Ballack gick sönder inför VM i Sydafrika var det den 23-årige Sami Khedira som klev fram och tog över hans roll.

Det gör nu att Real Madrid, efter långa förhandlingar, köper över mittfältaren från Stuttgart. Hans kontrakt går ut efter den här säsongen, och Madrid sägs få betala knappt 100 miljoner kronor för Khedira.

Jagat flera stjärnor

Enligt spanska tidningen AS har förhandlingarna pågått länge, men Real-presidenten Florentino Perez gick in och skyndade på alltihopa i början av veckan. Enligt tidningen var Khedira egentligen redan klar för Bayern München från nästa säsong, men efter att han köpt ut sig själv från det avtalet kan han nu skriva på för Real Madrid. Någon fortsättning i Stuttgart blir det i alla fall inte.

– Vi vill skriva nytt kontrakt med Sami, men om det inte är möjligt och han vill lämna så måste vi hitta en lösning med Real Madrid, säger klubbens sportchef Fredi Bobic till Bild.

Den spanska klubben har tidigare försökt få loss Daniele De Rossi (Roma), Javier Mascherano (Liverpool) och Bastian Schweinsteiger (Bayern München), men har tvingats backa på grund av för höga övergångssummor. Nu får de i stället en tysk fältherre för en betydligt lägre summa.

ARTIKELN HANDLAR OM