Wenger förhandlade med Barcelona

Men Arsenal vägrade släppa sin stjärntränare

FOTBOLL

Arsenal vägrar släppa medan Barcelona rycker.

Låter det bekant?

I dag gäller det stjärnmittfältaren Cesc Fabregas, 2001 gällde det stjärntränaren Arsene Wenger.

– När jag var president förhandlade vi med Arsene Wenger och Fabio Capello om att träna Barça, erkänner förre presidenten Joan Gaspart.

Foto: ap
Wenger.

Cesc Fabregas-historien har fått Barcelonas före detta president Joan Gaspart att berätta om tidigare erfarenheter med Arsenal och Arsene Wenger.

2001 var Barcelona i jakt på en ny tränare efter att Serra Ferrer lämnat klubben. Bland namnen som Barcelona ville ha fanns Fabio Capello och just Wenger.

– Jag träffade Wenger i Paris. Han ville komma till Barcelona men Arsenal vägrade släppa honom. Arsenals ordförande tvingade honom att fullfölja sitt kontrakt. Capello ville också komma, men de (Roma) tillät inte heller honom att lämna, säger Gaspart enligt brittiska Daily Telegraph.

”Ta flyget till London”

I samma veva gav han Barcelonas ordförande Sandro Rosell tips på hur de ska lyckas värva Fabregas.

– Mitt råd, och det har jag sagt till honom (Rosell), är att ta flyget till London och träffa Wenger öga mot öga, säger Gaspart till Com Radio.

– Jag har sett honom (Wenger) i förhandlingar och han har till slut sålt. Du måste träffa honom för att veta om han bluffar eller inte, fortsätter han.