Tvingas chansa med sliten Messi

Barça pressades av koreanska arrangörerna

Foto: Getty images
FOTBOLL

FC Barcelona får närmare 20 miljoner kronor för morgondagens träningsmatch mot K-League All Stars.

Nu tvingas slitna Leo Messi till spel efter att klubbens pressats av de oroliga arrangörerna.

”Coachen har bestämt att att den argentinske anfallaren kommer att kunna spela några få minuter”, skriver Barcelona på sin hemsida.

Barcelona förväntas inkassera runt 100 miljoner kronor i raka intäkter på sin åtta dagar långa Asien-turné. Men då förväntar sig även arrangörerna något tillbaka.

Skulle egentligen vila

Tanken vara tidigare att slitna Leo Messi skulle få vila från morgondagens träningsmatch mot stjärnorna från koreanska ligan. Men efter påtryckningar från de lokala arrangörerna tvingas Barcelona nu chansa med sin stora stjärna.

”Den här kvällen (lokal tid) var det ett möte i Seoul mellan representanter för FC Barcelona och arrangörerna för turnén för att överväga Leo Messis deltagande i onsdagens match”, skriver Barcelona på sin hemsida.

Inget sportsligt beslut

Managern Pep Guardiola ska efter mötet bestämt att spela Messi ”några få minuter”. Men klubben hymlar inte med att det bara varit upp till tränaren och Messis fysiska hälsa.

”Det fantastiska mottagandet, stora skaror av Barça-fans i Sydkorea och de enorma förväntningar som skapats har allt spelat in i beslutet att Messi ska delta i vänskapsmatchen”, skriver klubben.