”Supercupen blir nyckeln för Zlatan”

Barcelona uppges hålla kontakten med City och Milan

FOTBOLL

Den 14 augusti kommer det första beskedet – är Zlatan Ibrahimovic en startspelare i Barcelona?

”Det börjar med den spanska supercupen, det blir det första tecknet. Men klubben behåller kontakten med Milan och Manchester City”, skriver El Mundo Deportivo.

Foto: getty images
Zlatan under träningsmatchen i går på Barcelonas Asien-turné.

Zlatan Ibrahimovic ser allt mer ut att bli kvar i Barcelona. Men enligt El Mundo Deportivo behåller klubben kontakten med både Milan och Manchester City – ifall något skulle hända under de kommande veckorna.

Zlatan har de senaste dagarna återigen öppet sagt hur gärna han vill stanna i klubben, och Pep Guardiola och sportchefen Andoni Zubizzarreta har nöjt tittat på och lyssnat. Under parternas morgonmöte innan klubbens första träning i juli fick svensken beskedet han ville ha.

– Du är fortfarande en viktig spelare, ska Guardiola ha sagt.

City har råd

Den 14 augusti spelas det första mötet i den spanska supercupen. Barcelona tar sig an Sevilla på bortaplan, och enligt El Mundo Deportivo blir matchen det första riktiga testet på hur viktig Zlatan verkligen är för Guardiola och Barcelona.

David Villa har då bara hunnit träna i fem dagar. Skulle svensken ändå petas ser tidningen det som ett tecken på att “Ibra” har en säsong på bänken att se fram emot – eller en ny klubb.

Manchester City är klubben som verkligen skulle ha råd att köpa loss svensken, men enligt den spanska tidningen har Zlatan hela tiden sagt att Milan är klubben han vill gå till om han ska lämna Barcelona.