Spelade – trots dålig fysisk form

Guardiola ville ha Messi på bänken – ändrade sig efter möte med arrangörerna

Foto: reuters
FOTBOLL

De koreanska arrangörerna hotade med att ställa in matchen mellan Barcelona och K-League All Stars om inte Lionel Messi spelade.

Han spelade 17 minuter.

– Han har inte varit i träning sedan VM. Han behöver mer träningen för att bygga upp sin kondition, så jag sätter honom helst på bänken, sa Josep Guardiola före matchen till Korea Herald.

Inför matchen mellan Barcelona och K-League All Stars handlade det mesta om Lionel Messi skulle spela eller inte.

Det har rapporterats om att Barcelona kommer få in närmare 100 miljoner under Asien-turnén och att de asiatiska arrangörerna krävt att Messi skulle spela åtminstone 30 minuter i matchen mot K-League All Stars.

Inte 100-procentig

Men Messi har precis kommit tillbaka från sin semester efter VM och är inte 100-procentig, därför ville Guardiola att den argentinske stjärnan skulle se matchen från sidan.

– Han har inte varit i träning sedan VM. Han behöver mer träningen för att bygga upp sin kondition, så jag sätter honom helst på bänken, sa Guardiola innan matchen.

Men efter att ha diskuterat uppgörelsen med arrangörerna ändrade han sig.

Messi spelade 17 minuter och gjorde två mål i Barcas 5–2-vinst. Men det var Zlatan Ibrahimovic som öppnade målskyttet när han kvitterade K-League All Stars tidiga ledningsmål.

”15 minuter lagom”

Efter matchen förklarade Guardiola varför han trots Messis dåliga fysiska form tillät honom att spela.

– Vi vet vad Messi representerar och efter att ha talat med arrangörerna bestämde vi oss för att 10–15 minuter var lagom. Men vi sa till honom att han inte skulle ta i för mycket, för han har inte tränat tillräckligt. Jag måste tänka på mina spelare, och efter bara ett träningspass kunde han inte spela mer än han gjorde, sa Guardiola till Fifa.com efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM