Kaká skadad – kan bli borta fyra månader

Riskerar att missa ligastarten

FOTBOLL

Mardrömsbesked för Real Madrid.

Kaká är knäskadad och riskerar att vara borta i upp till fyra månader.

– Det skulle vara ett problem, eftersom han är en av världens bästa spelare, säger José Mourinho.

Kaká.

Den brasilianske superstjärnan lämnade i natt Real Madrids träningsläger i Los Angeles för att flyga till Antwerpen och ett möte med knäspecialisten Marc Martens. Kaká har problem med menisken, och har inte kunnat träna över huvud taget sedan han kom tillbaka från semestern.

I dag ska han undersökas av Martens, som tidigare bland annat har fixat Cristiano Ronaldos knä, för att sen ta beslut om det krävs en operation.

Vill ha honom frisk

Det handlar dock inte om den knäskada som störde brassen under fjolåret, och även under VM-slutspelet i Sydafrika. Enligt Real Madrids hemsida har den skadan blivit bättre efter att Kaká rehabtränat hårt under semestern.

För José Mourinho blir det nu några timmar av nervös väntan, innan han får reda på hur länge superstjärnan är borta. Han tänker dock inte stressa på honom.

– Han är en av världens bästa spelare, så det skulle vara ett problem. Men jag vill ha honom frisk till hundra procent. Skulle han vara tillbaka om ett par månader så är det inget jättedrama, säger han till Marca.

Första omgången av La Liga spelas den 29–30 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM