Barcelona rasar mot Spaniens förbundskapten

”Ett beslut som förvånar och skadar oss”

FOTBOLL

Nio Barcelonaspelare försvinner på landslagsuppdrag bara tre dagar innan supercupfinalen mot Sevilla.

Nu rasar klubben mot Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque.

- Jag blev mållös när jag såg hur många Barcelonaspelare han tagit ut, säger sportchefen Andoni Zubizarreta.

Den 14 augusti tar Barcelona sig an Sevilla i den första av två supercupfinaler. Men de riskerar att få göra det utan sju världsmästare. Spanien möter den 11 augusti Mexiko på bortaplan i en vänskapsmatch, och klubben hade vädjat om att förbundskaptenen Vicente Del Bosque skulle ta ut så få Barcelonaspelare som möjligt.

Han tog ut sju av åtta man från världsmästartruppen. Endast Andres Iniesta tilläts stanna kvar på hemmaplan. Dessutom åker Bojan Krkic och Jeffran iväg på U21-uppdrag i Finland.

- En timme innan uttagningen blev offentlig ringde landslagschefen Fernando Hierro mig för att informera. Jag blev helt mållös, säger Barcelonas sportchef Andoni Zubizarreta till Sport.

”Förvånar och skadar oss”

Victor Valdes, Carles Puyol, Gerard Pique, Sergio Busquets, Xavi, Pedro Rodriques och David Villa kommer därmed att åka till Mexiko för vänskapsmatchen, som dessutom spelas på hög höjd.

- Det här är ett beslut som förvånar oss och skadar oss, fortsätter Zubizarreta

Förbundskaptenen Vicente del Bosque förstår kritiken, men viftar ändå bort den.

- Vi har försökt att tillgodose klubbarnas önskan så mycket det går, men det finns starka motiv till att ta ut den starkaste truppen vi har. Spanien är världsmästare och vi spelar för vår ära. Dessutom är matchen viktig för Mexiko eftersom den ingår i deras hundraårsjubileum.

För Zlatan Ibrahimovic, som själv spelar landskamp mot Skottland den 11 augusti, innebär beslutet med all sannolikhet att han spelar från start i den spanska supercupen.