”Ronaldo är bättre än Messi”

Mourinho tror på sin egen stjärna

FOTBOLL

LONDON. José Mourinho tycker Christiano Ronaldo är bättre än Lionel Messi.

Han avslöjar även att han tog jobbet i Real Madrid för att han vill vinna en Grand Slam.

Det är tidningen Sunday Times som gjorde en längre intervju med Real Madrids nya tränare José Mourinho. Han säger att han erbjudits tränarjobbet i Madrid tre gånger tidigare, men att det den här gången kändes rätt att tacka ja.

- Det finns ett talesätt som lyder "tåget stannar bara en gång". Men det var tredje gången jag erbjöds jobbet i Real. Jag kunde inte säga nej igen. Det är en sådan klubb som man som topptränare eller toppspelare inte kan tacka nej till. För mig var det ett perfekt tillfälle eftersom jag precis avslutat mitt jobb i Inter på det mest perfekta sättet, säger han till tidningen.

Erbjuden jobb i City

José Mourinho blev även erbjuden ett tränarjobb i Manchester City. Ett jobb han tackade nej till. Han förklarar att han tog jobbet i Real Madrid med förhoppningen att bli den första tränaren någonsin att vinna en titel i England, Italien och Spanien. En så kallad Grand Slam.

- Just nu är jag i den fasen i min karriär att jag vill vinna en Grand Slam. Jag vill komma tillbaka till England någon gång, ingen tvekan om det, men ingen spelare eller tränare har någonsin lyckats med det här innan. Jag måste ge det ett försök.

”Otroligt hur han jobbar”

Nu när han är tränare för Real Madrid får han även tillgång till en av världens bästa spelare, Christiano Ronaldo. Han avslöjar att han gillar den portugisiska mittfältaren bättre än Lionel Messi.

- Det är som den där historien om Ferrari, Aston Martin eller Bentley är bäst. Det beror på vad du är ute efter. För mig är min bäst. Andra kanske är tveksamma, men jag är det inte för Christiano är min och Messi är det inte. Det är otroligt hur han jobbar.

Det har under sommaren ryktats att Ashley Cole vill till Real Madrid för att komma undan den engelska mediebevakningen av hans privatliv. José Mourinho som tränade backen i Chelsea har öppet visat sitt intresse att få över att få över Ashley Cole till klubben. Men han säger nu att han gett upp den värvingen sedan Carlo Ancelotti gått ut med att han inte är till salu.

- Carlo Ancelotti var väldigt, väldigt tydlig och det är det bästa man kan vara inom fotbollen. Han dödade historien genom att säga "inga pengar kan köpa Ashley Cole, Ashley Cole måste stanna". När en tränare säger nej, betyder det nej, och vi har accepterat det, säger José Mourinho.