Guardiola om Zlatan: ”Jag säger inte mer”

Pressades med frågor på presskonferens

FOTBOLL

Barcelonas tränare Pep Guardiola brukar vara frispråkig.

Men när han i går kväll fick frågor om Zlatan Ibrahimovics framtid lade han locket på.

– Sluta försöka, tack. Jag kommer inte att säga något mer om Ibra, säger Guardiola.

Foto: scanpix
Guardiola.

I går snurrade ryktena kring Zlatan Ibrahimovic som aldrig förr.

Brittiska tidningar uppgav att Manchester City har erbjudit svensken en lön på svindlande 1,1 miljarder kronor för ett fyraårskontrakt, vilket motsvarar en veckoinkomst på 5,5 miljoner kronor. Något som skulle göra svensken till världens i särklass bäst betalde fotbollsspelare. Men under eftermiddagen förnekade klubbens tränare Roberto Mancini uppgifterna.

Bättre försäsong i år

– Efter de här två (James Milner och Mario Balotelli) har vi handlat färdigt, sa italienaren kortfattat på en presskonferens inför helgens ligapremiär.

FC Barcelonas tränare var för ovanlighetens skull lika kortfattad på gårdagens presskonferens inför mötet med Sevilla borta i kväll (spanska supercupen). I alla fall när frågorna handlade om Zlatan Ibrahimovics framtid.

– Det är varken bra för klubben eller spelaren om jag kommenterar det där. Det jag kan säga är att Zlatan gör en mycket bättre försäsong än i fjol, säger Pep Guardiola.

En journalist började ändå ställa fler frågor på temat, men blev avbruten.

– Sluta försöka, tack. Jag kommer inte att säga något mer om Ibra, säger Pep Guardiola som tidigare under sommaren inte haft några som helst problem att prata om klubbens dyraste värvning genom tiderna.

Zlatan från start

Barcelonacoachen valde att inte ta ut de åtta nyblivna världsmästarna till matchen mot Sevilla i kväll eftersom de precis har haft semester.

Det innebär förmodligen att Zlatan Ibrahimovic får chansen från start.

Sent i går kväll skrev en turkisk sajt att Besiktas ville låna svensken. Sannolikheten att Zlatan skulle hamna där i höst får dock bedömas som mikroskopiskt liten.

ARTIKELN HANDLAR OM