”Min enda önskan var att spela i Real”

Özil drömde om Barcelona – i går gjorde han sin första träning för rivalen: Real är världens bästa lag

FOTBOLL

I juli drömde han om att få spela i FC Barcelona.

I går stämplade Mesut Özil in hos värsta rivalen.

– Real Madrid var alltid nummer ett för mig, säger den omdebatterade tysken.

Foto: Foto: GETTY IMAGES
NYTT SÄLLSKAP Mesut Özil gjorde i går sin första träning med Ronaldo och kompani i nya klubben Real Madrid.

Barcelonapressen kan inte låta bli att ge José Mourinhos gäng en känga. ”Real Madrid värvar en Barçasupporter”, skriver El Mundo Deportivo. Anledningen är bland annat en intervju som den tyska tidningen Bild gjorde med den dåvarande Werder Bremen-stjärnan Mesut Özil häromåret.

”Jag är Barcelonafan sedan barnsben. Det är något med det laget som fascinerar mig. De har alltid haft de bästa spelarna som Figo och Rivaldo, och nu har de Messi. Att få spela i Barcelona har alltid varit min dröm. Jag hoppas få uppleva det någon dag”, sa Özil till Bild.

”Mourinho är bäst”

Och efter succéinsatsen i VM i somras fick 21-åringen av en reporter frågan om han ville flytta till den katalanska klubben. Svaret kom blixtsnabbt:

– Var skriver jag på?

Barcelonaledningen funderade på att värva spelgeniet, men tränaren Pep Guardiola ska ha sagt nej till affären, enligt El Mundo Deportivo.

I går undertecknade Mesut Özil ett sexårskontrakt med Real Madrid, och nu låter det annorlunda.

– Det har inte funnits något annat alternativ än det här. Jag ville spela i världens bästa lag och Real Madrid är världens bästa lag. Och Mourinho är den bästa tränaren. Det var han som övertygade mig att komma hit, sa mittfältaren när han presenterades på Santiago Bernabéu-stadion i går.

Målet: CL och ligan

För Marca utvecklade han resonemanget.

– Jag har äntligen uppnått mitt livs dröm. Min enda önskan var att spela i Real Madrid. En sådan här chans får man bara en gång.

Özil är den sista pusselbiten i presidenten Florentino Pérez lagbygge som en gång för alla ska bryta Barcelonas dominans.

– Vi kan vinna både ligan och Champions League. Det är därför jag är här, säger Özil som den 28 november springer ut på Camp Nou för att spela sitt första el clásico.