Roy Hodgson: Det är själviskt

Nu riktar han skarp kritik mot Mascherano

FOTBOLL

LONDON. Mascherano tvingade till sig sin försäljning.

Det menar Roy Hodgson som i natt gick till hård attack mot sin före detta spelare.

– Om klubben säger att vi inte vill sälja ska spelaren acceptera det, rasar han.

bittert avsked Javier Mascherano lär inte få något julkort av Roy Hodgson i år.

Argentinaren har öppet visat sitt missnöje i Liverpool och flera gånger bett sina chefer om att bli såld till Barcelona. Bland annat har han hänvisat till sin familj som inte funnit sig till rätta i den nordengelska staden. När köpet i går gick igenom, för omkring 20 miljoner pund, rasade Roy Hodgson mot sin före detta spelare.

– Det är själviskt när en spelare vill göra något och förväntar sig att klubben och jag bara ska vika undan och acceptera, sa han enligt Daily Mirror.

”Spelarna måste förstå”

När Javier Mascherano flög till Camp Nou i går för en läkarundersökning lär han ha gjort det med Roy Hodgsons hårda farväl ringande i öronen. Liverpool-coachen skrädde inte orden när han anklagade mittfältaren för utpressning och att ha tvingat fram försäljningen till Barcelona.

– Spelare måste förstå att när de skriver under ett kontrakt så gör de det för att spela, sa Hodgson med tydlig hänvisning till Mascheranos uppträdande inför måndagens match mot Manchester City.

– Om klubben bestämmer sig för att släppa dig är det en sak, men om klubben säger ”du har ett kontrakt, vi säljer inte” så ska spelaren stanna, fortsatte han.

Transfer-stress

Hodgsons ilska ligger så klart delvis i stressen över att transferfönstret snart stänger.

– Med Mascherano tappar vi ännu en, men jag hoppas att vi kan värva ett par åtminstone. Vi behöver fortfarande förstärka truppen och vi har ont om tid, säger Hodgson till Daily Express.