– Jag siktar på landslaget

Kennedy Bakircioglü från start mot Barcelona i går

FOTBOLL

SANTANDER. Kennedy Bakircioglü har lämnat frysboxen i Ajax för värmen i Santander.

Och med regelbundet spel i hoppas han på nya samtal från Sverige.

– Jag siktar så klart på landslaget, det gäller att prestera så kommer det kanske, säger Bakircioglü till Sportbladet efter förlusten mot Barça.

Foto: scanpix
Kennedy Bakircioglü i kamp med Barcelonas Seydou Keita.

Efter att ha fryst fast på Ajax avbytarbänk lämnade Kennedy Bakircioglü Holland för Spanien i somras och i går gjorde han tävlingsdebut i nya klubben Racing Santander.

Motståndet kunde ha varit enklare.

– Jag tyckte det kändes bra, men Barcelona är jobbiga att möta i första matchen. De har mycket boll och vi får försvara oss mycket. Det blir jobbigt i längden och när vi får bollen är alla ganska trötta, säger Kennedy som blev utbytt i mitten på andra halvlek.

”Kände mig pigg”

Leo Messi gav ledningen åt Barça redan i matchens tredje minut, med en kylig lobb på en snygg framspelning av Andrés Iniesta, som själv gjorde matchens andra mål en halvtimme senare.

Racing Santander fick chansen att komma tillbaka i matchen, men Victor Valdés var bra med på Mohamed Tchités straff och räddade med en parad.

I andra halvlek var det David Villas tur att göra sitt första ligamål för Barcelona.

– Jag kände mig pigg, men får ändå inte ut så mycket av matchen, säger Kennedy som var inställd på att få möta sin landslagkamrat Zlatan Ibrahimovic i dag.

Siktar på startelvan

– Jag hade verkligen sett fram emot att träffa Zlatan i dag. Tyvärr lämnar han Barça. Han gör ett första år där han ändå levererar och gör mål, men det är bara en första säsong, han kanske hade behövt mer tid.

Vad är dina egna ambitioner den kommande säsongen?

– Ta en fast plats i startelvan så klart och att vi ska hamna på övre halvan. Jag måste lära mig spanska känner jag, ibland missar vi lite i kommunikationen. Sen tänker jag på landslaget så klart.

Har Erik Hamrén kontaktat dig?

– Nej, det har han inte, men det gäller bara att prestera och visa framfötterna så kanske det kommer snart.