Reals anfallsstjärna borta säsongen ut

Mourinho upprörd på läkaren

Foto: AP
FOTBOLL

Gonzalo Higuain tvingas till en operation av sitt diskbråck.

En upprörd José Mourinho blir nu utan anfallsstjärnan resten av säsongen.

– Vi ville operera från början men några ”upplysta” diskuterade rehabilitering utan kirurgi, säger Mourinho enligt spanska Sport.

Gonzalo Higuian har dragit med sina ryggproblem en längre tid och managern José Mourinho säger nu att planen var en operation redan tidigare.

Extern läkarhjälp

– För en månad sedan var den medicinska avdelning i Real Madrid och jag säkra på att vi behöver operera Higuain. Men sedan kom någon ”upplyst” och diskuterade rehabilitering utan kirurgi. Nu, en månad senare, har han ändrat sig och vill operera, säger José Mourinho.

Enligt spanska Sport var det en extern läkares rekommendation att argentinaren inte skulle opereras utan få alternativ behandling. Men det har inte fungerat och 23-åringen blir nu istället borta resten av säsongen när han ändå tvingas under kniven.

Bara en anfallare

– Det är synd eftersom det är en fantastisk spelare och det är synd om honom. Kaká missade sex månader och nu blir vi utan Higuain de närmaste månaderna, säger Mourinho.

Portugisen beklagade sig innan säsongen över klubbens svaga anfallslinje. Han sade då att bara Karim Benzema och Gonzalo Higuain kan räknas som renodlade forwards i truppen. Nu har Real bara en kvar.

ARTIKELN HANDLAR OM