Rosenberg lämnar Bremen för La Liga

”Har ett tydligt mål i sikte”

FOTBOLL

Han förlänger med Werder Bremen, lånas ut till Racing Santander – och kan räkna med en årslön på 11 miljoner kronor netto.

– Med den nuvarande situationen har jag ett tydligt mål i sikte och jag är säker på att jag kommer komma tillbaka starkare, säger anfallaren Markus Rosenberg till den tyska klubbens hemsida.

Trots det starka inhoppet som innebar att Werder Bremen tog sig till Champions League var möjligheterna till spel i laget begränsade för den svenske anfallaren.

Och i går, på sommarfönstrets sista dag, blev det en oväntad lösning.

Markus Rosenberg förlänger med Werder Bremen till 2012, samtidigt lånas han ut ett år till den spanska La ligaklubben Racing Santander.

Ska spela med Kennedy

Där blir han klubbkompis med svensken Kennedy Bakiricioglü.

– Markus har drömt om en övergång till spanska ligan och det här är en perfekt lösning för att han ska få mer speltid, säger spelarens agent Martin Dahlin.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer Markus Rosenberg att tjäna lika mycket som han gjorde i Tyskland. Det rör sig om en lön på 10 till 11 miljoner kronor.

– Det här är den bästa lösningen för alla parter. Markus får matchträningen vilket vi inte kunde garantera honom trots hans fina form, säger Bremens klubbdirektör Klaus Allofs.