Agüeros nya kontrakt öppnar för jätteaffär

Sänker sin egen prislapp

Foto: AP
FOTBOLL

Sergio Kun Agüero nobbar storklubbarna och förlänger istället sitt kontrakt med Atlético Madrid till 2014.

Men argentinaren har samtidigt förhandlat in en klausul som sänker hans prislapp från 540 miljoner till 400 miljoner skriver spanska Marca.

Något som öppnar för Barcelona som tidigare visat intresse.

Sergio Agüero är en av få superstjärnor som de absoluta storklubbarna ännu inte lyckats lägga vantarna på. Nu förlänger 22-åringen sitt kontrakt med Atlético Madrid till 2014.

Men en ny klausul öppnar ändå för en framtida övergång. Enligt Marca har Agüero förhandlat fram en sänkning av sin utköpsklausul.

Öppnar för affär

Alla spelare i spanska ligan har en fast summa inskriven i sina kontrakt som gör att klubben måste acceptera alla bud som möter det priset. Den summan ska Agüero, i det nya kontraktet, ha sänkt från nästan 540 miljoner till drygt 400 miljoner.

Något som, trots kontraktsförlängningen, kan öppna för eventuella intressenter. Barcelona och Inter ska tidigare ha visat ett stort intresse för 22-åringen och följer anfallaren tidigare Atlético-ikonen Fernando Torres råd är hans dagar i Madrid snart räknade.

– Kun är på väg att bli en av de bästa spelarna i Atlético och tillfället kommer att komma då han inser att han måste lämna. De stora klubbarna kommer inte vänta för evigt, har Torres tidigare sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM