Stjärntrio på väg bort från Barça och Real

Lassana Diarra, Mahamadou Diarra och Gabriel Milito på väg till nya klubbadresser

FOTBOLL

BARCELONA. José Mourinho vill ha en anfallare, men ser i stället ut att bli två spelare fattigare under transferfönstret.

De båda mittfältarna Lassana Diarra och Mahamadou Diarra har annonserat att de vill ämna klubben i vinter, enligt spanska Marca.

I Barcelona har mittbacken Gabriel Milito gjort klart att han vill lämna klubben.

Att ta en plats i José Mourinhos stjärnspäckade startelva är ingen barnlek. Med Kaká tillbaka efter en lång skadefrånvaro har flera av klubbens mittfältare börjat se sig om efter andra lösningar.

Mahamadou Diarra har varit bofast på bänken i Real Madrid under hösten och ska under onsdagen ha ett möte med klubben för att diskutera en möjlig försäljning.

Enligt spanska Marca har Diarra ett bud från Málaga och hoppas kunna skriva på för den andalusiska klubben i januari.

Även den franske mittfältaren Lassana Diarra vill ha nya förutsättningar, och hade under tisdagen ett möte med Real Madrid där han gjorde klart att klubben antingen för förnya hans kontrakt och öka hans lön, eller låta honom gå till en annan klubb.

Kan hamna i United

Lassana Diarra har, enligt Marca, ett erbjudande från Manchester United, men vill helst av allt bli kvar i Real Madrid och slå sig in i startelvan.

José Mourinho har själv vid flera tillfällen sagt att klubben står dåligt rustad på forwardsidan när Gonzalo Higuaín nu tvingas opereras för diskbråck och enligt spanska medier är Manchester Citys Emanuel Adebayor aktuell för Real Madrid.

Adebayor har hamnat i onåd i den engelska klubben efter att bland annat ha slagits med lagkamraten Kolo Touré på träning. Real ska vara intresserade av att i första hand lånade Adebayor över sex månader för att sedan skriva kontrakt med honom.

Även Pep Guardiola ser ut att drabbas av ett mindre manfall i Barcelona, där Gabriel Milito sagt att han vill lämna klubben i vinter.

– Jag vill att han stannar, men han måste få bestämma själv, säger Pep Guardiola.

ARTIKELN HANDLAR OM