Hjälte för Barça – efter huliganattack

Abidals revansch tog Barcelona vidare

FOTBOLL

BARCELONA/STOCKHOLM. Barcelona var illa ute mot Athletic Bilbao i Spanska cupen och fick se backen Eric Abidal knockad av ett inkastat föremål från hemmapubliken.

Då reste sig Abidal och tog Barça vidare till kvartsfinal, med sitt första mål någonsin för klubben, efter 1-1 och seger på flera bortamål.

– Det var en svår match, säger Xavi Hernández efter matchen som tar Barcelona till kvartsfinal.

Eric Abidal föll till marken i samband med en hörnsituation i bortamatchen mot Athletic Bilbao. Fransmannen fick läkarhjälp innan han togs av planen men kunde ändå fullfölja matchen.

Flera föremål

Reprisbilder visar hur flera föremål kastas mot Abidal från publiken. Ett träffar på benet och får fransmannen att vända sig om. Då kommer nästa projektil, som ser ut som ett mynt, och träffar Barça-stjärnan i huvudet.

Tråkiga scener i prestige-matchen i spanska cupen. Stämningen het redan från start mellan de två lagen som även representerar olika regionera historiskt i Spanien.

Men Abidal skulle få sin revansch.

MIålet kom när mindre än femton minuter återstod av andra halvlek och det var vänsterbacken som sköt Barcelona vidare i cupen med sitt allra första mål för klubben någonsin.

Abidal nåddes av ett inspel på högerkanten och rullade bollen in förbi Athletics målvakt Gorka Iraizoz.

”Är väldigt stolt”

Men det var inte slut där.

Minuterna senare kontrade den spanske landslagsanfallaren Fernando Llorente in 1–1-målet, men Bilbao behövde ett ledningsmål på hemmaplan för att slå ut Barcelona ur cupen.

Trots ett friläge för Barcelonas David Villa och ett par fina lägen för baskerna slutade matchen oavgjord, ett resultat som ger Barcelona en biljett till kvartsfinalen i cupen.

– Det var en svår match, så är det med utslagsmatcher, säger Xavi Hernández till katalanska TV3.

Barcelonas mittfältsdirigent gjorde sin 550:e match för klubben, något som ingen annan tidigare mäktat med.

– Jag är väldigt stolt över att bära den här tröjan och väldigt nöjd med matchen, säger Xavi.

ARTIKELN HANDLAR OM