”Jag ville fira med min son”

Mourinho efter gesterna som retade gallfeber på Villareal

FOTBOLL

MADRID. Kaká punkterade Real Madrids viktiga toppmöte med Villarreal.

Då rusade José Mourinho till motståndarbänken för att fira – med sin son.

– Det var inte för att provocera, utan för att min son satt där och folk får tro vad de vill, säger Mourinho efter segern som håller liv i La Liga.

José Mourinhos utflykt från den egna avbytarbänken kom med knappt tio minuter kvar av matchen. Då hade hemmapubliken redan bjudits på en slängig tillställning på Santiago Bernabéu-stadion.

Villarreal tog ledningen efter bara några minuter efter ett mål av Cani. Men strax därefter skulle kvällens stora huvudrollsinnehavare presentera sig för hemmapubliken. Cristiano slog enkelt in kvitteringen på en boll från Mesut Özil, men Villarreal , som var första halvleks klart bästa lag, tog ledningen igen efter att Rubén lubbade bollen över Iker Casillas i Real Madrid-målet.

Ronaldo tremålsskytt

Precis innan pausvilan nickade Cristiano Ronaldo in 2–2-målet på en frispark och i andra halvlek gav han Real Madrid ledningen för första gången under kvällen när han snurrade upp en Villarrealspelare och slog in 3–2 i ett läge där ett par av hans lagkamrater befann sig offside. Ronaldo har nu gjort 22 mål på 18 matcher i La Liga.

”Tro vad ni vill”

Villarreal hade inget mer att sätta emot i Madrid och när en inhoppande Kaká slog in 4–2-målet fick José Mourinho fnatt och sprang fram till motståndarnas avbytarbänk och viftade med armarna mot läktaren för att fira segern.

Villarreals spelare uppfattade portugisens firande som en provokation och blev vansinniga, men Mourinho själv säger att det inte handlade om att håna motståndarna.

”Rädd för media”

– Min son satt på läktaren där och jag ville fira med honom. Det var inte för att provocera, ni får tro vad ni vill, säger José Mourinho efter matchen.

Portugisen var nöjd med andra halvlek – och med sin landsman.

– Jag har inga ord för vad Cristiano Ronaldo gör, match efter match, vecka efter vecka, säger Real Madrid-tränaren.

Villarreals tränare Juan Carlos Garrido hade lättare att hålla sig för skratt.

– Det är svårt att vinna här. I andra halvlek ser jag tre givna gula kort på Real Madrid som inte kommer. Domaren verkar väldigt rädd för att göra fel och blåsa mot Real för att det är en stor klubb och för att han kan bli slaktad i media, säger Villarreals tränare efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM