Reals skadesmäll: Higuain kan bli borta fyra månader

Värvar Mourinho en ersättare nu?

FOTBOLL

BARCELONA. Bort från spel i fyra månader.

Det är Gonzalo Higuaíns dom efter operationen i Chicago i natt.

Men Real Madridspelarens återhämtningstid är längre än så.

– Det kan ta upp till ett år innan han är helt återställd, säger Richard Fessler som opererade Higuaín.

Foto: AP
Higuain – ersätts han nu?

Turerna kring Real Madrids argentinske anfallare har varit många. I över en månad diskuterade klubbens medicinska personal och utomstående experter om en operation för diskbråck över huvud taget var nödvändig.

När beslutet fattades reste Higuaín, 23, som gjort sju ligamål den här säsongen, i helgen till Chicago för att lägga sig på operationsbordet och i dag berättar Richard Fessler att operationen gått bra, men att Real Madrid får klara sig utan Higuaín i princip resten av säsongen.

Fyra månader kommer krävas för rehabilitering tills Higuaín är i speldugligt skick, någon som kan sammanfalla med de allra sista omgångarna i spanska ligan och Champions League, men Fessler säger också att det kan ta upp till ett år innan han är helt återställd.

Värvar du nu, José?

Real Madrids tränare José Mourinho har under vintern tydligt visat att han vill ha en ersättare till Higuaín på nummer nio-positionen i laget, där nu bara Karim Benzema finns tillgänglig.

Enligt spanska tidningar har Real Madrid visat intresse för i första hand Athletic Bilbaos Fernando Llorente och Manchester Citys Emmanuel Adebayor.

– Vi får undersöka och se vilka spelare som är tillgängliga, säger José Mourinho enligt tidningen AS.

Enligt spanska Sport är dessutom Agüero, anfallsstjärna i rivalen Atletico, högaktuell för Real.

ARTIKELN HANDLAR OM