Real vill ha van Nistelrooy – som själv vill tillbaka

Foto: Reuters
Ruud van Nistelrooy.
FOTBOLL

BARCELONA. Real Madrid vill ha Ruud van Nistelrooy, och holländaren vill till Real Madrid.

Men hans nuvarande klubb Hamburg säger sig inte villiga att släppa i väg målskytten till Spanien.

– Van Nistelrooy ska ingenstans, säger den tyske klubbens sportchef Bastian Reinhardt enligt Marca.

Real Madrids behov av anfallare blev akut sedan Gonzalo Higuaín tvingades till operation för diskbråck i veckan och blir borta i minst fyra månader.

Spanjorerna letar en ersättare säsongen ut med ljus och lykta och efter flera misslyckade försök med bland annat Emmanuel Adebayor och Fernando Llorente har turen fallit på förre Real-spelaren Ruud Van Nistelrooy.

”Enda klubb jag kan lämna för”

Holländaren lämnade Real Madrid förra året för spel i Hamburg, men blev glad som ett barn när han fick höra talas om Real Madrids önskan att låna honom säsongen ut.

– Det är inte vilken klubb som helst som vill ha mig, det är Real Madrid, den enda klubb jag skulle vara redo att lämna för. Jag ska prata med Hamburg och förklara mina känslor, så får vi se om vi kommer överens, sa holländaren i går enligt spanska Marca.

”Ska ingenstans”

Men efter att Van Nisterooy suttit ner med Hamburgs ledning i dag verkar en utlåning till Real Madrid allt mindre genomförbar. Vid lunchtid på söndagen lämnade Van Nistelrooy ett möte med klubbens sportchef Bastian Reinhardt utan kommentarer.

Bastian Reinhardt säger enligt Marca:

– Van Nistelrooy ska ingenstans. Det finns ingen chans att han ska till Real Madrid, de kan komma hit och förhandla om de vill, men svaret kommer att vara detsamma.

ARTIKELN HANDLAR OM